Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Es comencen a repartir un milió i mig de mascaretes

Escrit per el 20 d'Abril de 2020

  • Des d’avui més de 3.000 farmàcies de tot el país repartiran les 1,5 milions de mascaretes facilitades per la Generalitat.
  • N’hi ha dues d’assignades per ciutadà i la primera serà gratuïta mostrant la targeta sanitària.

A partir d’avui dilluns 20 d’abril les farmàcies de tot Catalunya distribuiran el milió i mig de mascaretes que la Generalitat els ha fet arribar. Aquesta és la primera onada d’aquest material que han rebut les farmàcies i està previst que en els propers dies els n’hi arribin més. D’aquestes mascaretes, cada ciutadà en té dues d’assignades, tot i que de moment només se’n donarà una per persona i serà gratuïta mostrant la targeta sanitària.

Des del Govern de Catalunya com des del Consell de Farmacèutics demanen tranquil·litat. En aquest sentit, recomanen que només vagin a buscar les mascaretes aquelles persones que realment la necessiten. És a dir, gent que hagi d’anar a treballar, persones vulnerables o que presenten símptomes.

Així doncs, a partir d’avui i fins que s’esgotin els 14 milions de mascaretes que va anunciar la Generalitat que repartiria entre les farmàcies de tot el país, la primera de les mascaretes per cada ciutadà serà gratuïta. Això es controlarà mitjançant targeta sanitària de cada persona. A més, aquest sistema ajudarà a saber les que s’estan repartint, per tal que el Govern vagi reposant allà on calgui.

Parlem amb la farmàcia Barba Font

En Rafel Corbí ha pogut conversar amb Imma Barba, de la farmàcia Barba Font, situada a l’Avinguda Generalitat 32 de Palafrugell. L’Imma remarca han hagut de posar cada mascareta en un sobre el que “ha estat tot una feinada”.

A més, ressalta que els van arribar el dissabte al matí i que les han hagut de pagar els farmacèutics, cosa que desconeixien.

En principi, en un parell o tres de mesos se’ls ha d’abonar la quantitat que han avançat, tot i que l’Imma s’ha mostrat escèptica. En aquesta primera remesa els han arribat 450 mascaretes i quan arribin a menys de 100 els hi haurien d’arribar una nova comanda.

D’altra banda, l’Imma ha volgut recordar que tothom disposarà d’una mascareta gratuïta. A més, també ha puntualitzat que només la vagin a buscar aquelles persones que en tenen necessitat. En aquest sentit, de moment prioritzen els adults que s’han de desplaçar, per davant del nens.

Podeu recuperar la conversa íntegra al següent arxiu.

Quan s’ha de portar mascareta?

Les mascaretes que s’han començat a repartir són les quirúrgiques del tipus 2. Per tant aquestes eviten que qui la porta encomani el virus, però, no protegeix de les partícules externes.

Actualment, es recomana l’ús de mascaretes:

  • Per entrar als establiments alimentaris, les farmàcies, els petits comerços i altres espais on es pugui concentrar gent.
  • Pel carrer, si es tracta de vies molt transitades.
  • Per desplaçar-se en transport públic, tant dins dels vehicles com a les estacions.
  • A la feina, quan així ho determini l’empresa en funció del risc d’exposició que hagi establert.
  • A casa, quan s’estigui en situació d’aïllament per diagnòstic o sospita de diagnòstic, i quan s’hagi de cuidar i atendre una persona malalta o sospitosa d’estar malalta.

D’altra banda, per un bon ús de les mascaretes podeu seguir els consells del departament de Salut que trobareu a l’enllaç.

Avui doncs, s’han començat a distribuir el primer milió i mig de mascaretes i de cara a finals de setmana, a Catalunya han d’arribar dos milions més de mascaretes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).