Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Enxampen a la regidora de Joventut saltant-se el confinament nocturn

Escrit per a 2 d'Agost de 2021

  • Mònica Tauste, regidora de Joventut i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Palafrugell ha posat el seu càrrec a disposició de l’alcalde.

Mònica Tauste, regidora delegada d‘Infància i Joventut i Polítiques d’Igualtat va ser enxampada saltant-se el confinament nocturn. Els fets van passar el dissabte 24 de juliol i, per aquest motiu, ha posat el seu càrrec a disposició de l’alcalde, Josep Piferrer.

Palafrugell és un dels 162 municipis que la Generalitat de Catalunya manté amb les restriccions de mobilitat entre la 1 de la matinada i les 6 del matí. El dissabte 24 de juliol, però, la Policia Local de Palafrugell va enxampar a Mònica Tauste més enllà del toc de queda circulant en vehicle. Així ho va reconèixer la mateixa regidora en una carta el passat divendres. En aquest mateix escrit l’edil palafrugellenca posava a disposició de l’alcalde el seu càrrec.

“Demano disculpes a l’equip de govern i a la ciutadania”

D’altra banda, més enllà de posar en mans de l’alcalde la decisió de la seva continuïtat, en aquesta carta també ha admès el seu error. Així, Tauste assenyala que “sempre he tingut present que com a càrrec públic he de donar exemple dels meus actes, i així ho he fet en tot moment i sobretot al llarg d’aquesta pandèmica. És de ser una persona honesta el fet de reconèixer aquest error i demanar disculpes a la ciutadania i als meus companys i companyes de l’equip de govern”. Al mateix temps, la regidora expressa “el meu compromís inalienable ha estat sempre i en tot moment servir al jovent de Palafrugell, estant al seu costat, amatent als seus precs i necessitats. Així  ho he fet des del primer dia”.

Una decisió consensuada amb l’equip de govern

L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer,  vol obrir ara un període de reflexió per valorar la carta de la regidora, i espera, al llarg del propers dies prendre una decisió. Una decisió que prendrà en consens amb la resta de l’equip de govern.

Piferrer també apunta que posaran sobre la balança la gravetat dels fets. Així, el batlle explica que l’acte de conduir passat el toc de queda, en sí, no genera risc de contagi. Tot i que, lamenta que Tauste se saltés la norma.

Per la seva banda, el cap de l’oposició, Juli Fernández considera que l’única sortida per a Tauste és “la dimissió o el cessament”. A més es pregunta que “quina autoritat moral pot tenir el govern per demanar a la ciutadania el compliment de les restriccions, si desprès una regidora no compleix?”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *