Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Entrevistem a Manel Fernàndez Iruela, protagonista de l’últim llibre de Joan Carles Codolà “L’home que corre”

Escrit per el 29 de Maig de 2022

  • Manel Fernàndez Iruela va nèixer a a Pozo Alcón (Jaén) i va arribar ben jove a Palafrugell
  • Ha estat entrenador d’alguns dels millors atletes de les comarques gironines

Hem convidat a Ràdio Palafrugell a Manel Fernández Iruela, nascut a Pozo Alcón (Jaén), fortament vinculat a Palafrugell, i resident a Santa Coloma de Farners. Ell és el protagonista del llibre de Joan Carles CodolàL’Home Que Corre“, que es va presentar recentment a la Biblioteca. Així coneixem més sobre la seva trajectòria professional i personal.

El primer que hem volgut saber és com va sorgir la idea d’un llibre dedicat a ell.

En Manel, amb 12 anys, va arribar amb la seva família a Palafrugell. Això va ser l’any 1968, conjuntament amb el seu germà, en Juli Fernàndez, ex-alcalde de Palafrugell, que aleshores tenia 6 anys. Aquells primers anys va començar a treballar d’ajudant de cuina a l’hostal Plaja de Palafrugell. També va fer de flequer a Can Baldiri, compaginant els estudis amb la feina. Ens parla dels seus records i anècdotes en arribar a Catalunya.

Durant l’entrevista ens ha explicat com va començar la seva passió per còrrer i per l’esport en general.


És el gironí que més maratons ha corregut. Ara, continua encara en actiu d’una manera més relaxada participant en algunes carreres.

En Manel ha estat entrenador d’alguns dels millors atletes de les comarques gironines, amb diferents campions estatals de cros i de proves de mitja i llarga distància. A més de la seva activitat com a atleta i entrenador, també ha estat un gran impulsor de l’esport a través de la seva activitat a diferents clubs (CO Farners , CA Lloret la Selva) o institucions (secretaria del Consell Esportiu de la Selva). Durant l’etapa de major èxit de l’equip, va ser preparador físic del CF Palamós, quan aquest jugava a segona divisió.

A continuació us deixem l’entrevista sencera per a conèixer més a fons al nostre protagonista.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).