Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Entreguen la Gla d’Or al xef Nandu Jubany i a la Federación Española del Vino

Escrit per a 16 de Novembre de 2021

  • Enguany s’homenatja la resiliència demostrada durant la pandèmia pels sectors de la restauració i vitivinícola.

L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, AECORK, ha entregat els XXIX Premis Gla d’Or. Aquests són uns premis que des del 1990 reconeixen personatges mediàtics, institucions, professionals o líders d’opinió. A més, els premis els converteix en ambaixadors del suro i posant de relleu el sector surer i els seus valors intrínsecs tant a nivell nacional com internacional. Enguany els premiats han estat el xef català Nandu Juany i la Federación Española del Vino.

Aquesta és la primera edició dels guardons que se celebra des de l’esclat de la pandèmia de covid-19. En aquest sentit, el leitmotiv escollit ha estat la resiliència, que fa referència a la capacitat de resistència que és inherent d’un sector centenari com el surer i que durant aquesta crisi també han demostrat tant el sector de la restauració com el vitivinícola. Uns sectors reconeguts a través dels premis que s’han atorgat al xef Nandu Jubany i de la Federación Española del Vino.

Els guardonats

Nandu Jubany. És un dels xefs més mediàtics de Catalunya conegut per haver teixit una proposta gastronòmica que combina les receptes tradicionals de qualitat amb una cuina brillant i moderna que fa bandera dels productes de proximitat i de temporada. Durant la pandèmia de covid-19, ha estat una de les cares més visibles del confinament de l’hostaleria amb les seves exitoses receptes online per fer des de casa. De fet, aquesta iniciativa ha derivat en la publicació del llibre “Cuinar per a la família”. També va ser l’impulsor de la campanya de mascaretes solidàries #AmbUnSomriure per protegir els treballadors de l’hostaleria i els seus clients amb optimisme. Una iniciatva que va recaptar fons per a la investigació del Coronavirus a l’Hospital Bellvitge i a l’Institut Català d’Oncologia.

Per Nandu Jubany, “quan un vi bo no porta suro ens estranya perquè és la nostra cultura i l’ingredient que esperem i que és necessari quan obrim ampolles bones de vi. És genial que el suro el tinguem a tocar i que el tap es faci aquí”.

Federación Española del Vino. La Federación Española del Vino (FEV) és la principal organització empresarial privada de cellers i l’única de caràcter nacional. És una associació sense ànim de lucre creada el 1978 que té per objecte, entre d’altres, la representació, coordinació i defensa dels interessos dels seus associats i del conjunt del sector cellerer espanyol. Es vol distingir el seu compromís amb el sector surer i amb una cultura de la sostenibilitat, la qualitat o la innovació que és plenament compartida.

Julián Chivite, vicepresident de la FEV i encarregat de recollir el Gla d’Or, considera que “suro i vi és un binomi històric i indissoluble. El tap de suro forma part del producte final, l’ampolla de vi, i li aporta valor en un sentit qualitatiu”.

Tradicionalment, l’entrega dels guardons es realitzava en una nit de gala que enguany, donada la situació sanitària, de forma excepcional no s’ha considerat pertinent celebrar. No obstant això, AECORK espera recuperar la presencialitat de l’esdeveniment a l’edició de l’any 2022, que coincidirà amb els 30 anys dels Premis Gla d’Or.

L’entrega dels Gla d’Or 2021 s’ha fet gràcies a la col·laboració de la Diputació de Girona, Girona Excel·lent, Casanovas, ERSM i la Fundació Institut Català del Suro.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *