Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Encarreguen un projecte per restaurar les Torretes

Escrit per el 7 de Març de 2023

  • L’Ajuntament ha fet reunions amb empreses externes per definir les necessitats de restauració i l’estat actual de l’edifici històric.

L’Àrea d’Urbanisme de Palafrugell estudia com rehabilitar l’edificació del puig de les Torretes. Els serveis tècnics han redactat un informe sobre l’estat actual i s’han mantingut reunions amb empreses externes especialitzades en la restauració d’edificis històrics.

Al ple de l’Ajuntament, l’alcalde Joan Vigas va explicar que no es vol que “urbanisme faci un projecte que després no sigui viable per les empreses”. Així, les reunions permeten conèixer quines són les necessitats per fer la restauració.

A més, Sandra Bisbe, del moviment Recuperem les Torretes, va demanar eliminar aviat una heura que afecta l’arquitectura de l’edificació.

Les Torretes és una torre construïda entre els segles XVII i XVIII, ubicada en un indret idoni per avisar d’atacs pirates des de la torre de Sant Sebastià de la Guarda i enllaçar amb el castell de Begur. Durant aquella època, hi havia uns tres albiraments pirates cada mes. Des d’una torre a una altra es feien senyals de fum o foc segons si era de dia o de nit.

L’any 2022, Sandra Bisbe i Eva Buenaventura van crear el moviment Recuperem les Torretes. Organitzen activitats culturals per conscienciar sobre la importància de l’indret i difondre’n la història.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).