Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Palafrugell en Comú Podem fa una aposta per la sostenibilitat

Escrit per el 5 de Desembre de 2022

  • Josep Ferrés i Marcó, alcaldable de Palafrugell En Comú Podem, va exposar la seva intenció de frenar la construcció indiscriminada i apostar per una política de rehabilitació i aprofitament de recursos.

Palafrugell En Comú Podem va presentar l’alcaldable per les municipals del 2023, Josep Ferrés i Marcó, en un acte diumenge l’auditori del Museu del Suro. A banda del nou cap de llista, va intervenir en l’acte Eugènia Pascual, coordinadora d’En Comú Podem a les comarques gironines; Marc Vidal, exdiputat parlamentari i regidor a Regencós; i Alfons Rius, portaveu de Palafrugell En Comú Podem a l’Ajuntament de Palafrugell.

Unes 130 persones van assistir a l’acte on l’arquitecte i ecologista Josep Ferrés i Marcó va fer repàs d’alguns dels projectes urbanístics aprovats a Palafrugell i va apostar per una política d’habitatge social amb la rehabilitació d’infraestructures a mig fer a Can Salgues i en contra de l’actual dinàmica construcció. En referència a Aigua Xelida, on s’ha aprovat la construcció de 150 habitatges i d’un hotel, Ferrés i Marcó va ser contundent: “Si jo soc alcalde, l’hotel no es farà”.

L’alcaldable de Palafrugell En Comú Podem va parlar també sobre mobilitat sostenible i la necessitat que nuclis de platja com Calella, Llafranc o Tamariu estiguin connectats per un sistema de transport públic.

Així mateix, tal com va explicar en una roda de premsa el passat 18 de novembre, aposta per “recuperar el Mercantil com a extensió de la biblioteca i que pugui tenir un horari d’ús més ampli que l’actual”.

En aquest sentit, Ferrés aposta per un canvi de paradigma en el municipi que passi per fer polítiques transversals que incloguin la salut, l’educació, el lleure, la cultura i el patrimoni: “Ser un Palafrugell millor utilitzant les infraestructures que existeixen, aquest és el canvi que necessita el municipi”. També amb una ferma aposta cap a les mesures sostenibles i la creació d’energia verda.

Alfons Rius, portaveu de Palafrugell En Comú Podem a l’Ajuntament, va transmetre la seva confiança en el nou cap de llista. Marc Vidal, exdiputat parlamentari i regidor a Regencós, va lamentar l’oportunitat perduda fins al moment de l’Empordà, “un territori ideal està perdent la seva ànima” per polítiques que no l’estan protegint i va afegir que, des d’aquest punt de vista, “els municipis podrien fer moltes més coses”.

Eugènia Pascual, coordinadora d’En Comú Podem a les comarques gironines, va expressar tot el seu suport i confiança a Josep Ferrés i Marcó. Va recordar els avenços en matèria energètica i social que s’estan duent a terme en municipis on governa En Comú Podem així com la resistència i pressió per determinats canvis que els grups municipals dels Comuns estan duent a terme des de l’oposició en alguns municipis de comarques gironines.

Més enllà de la seva tasca ecologista, Ferrés i Marcó és arquitecte des de 1988 i ha desenvolupat més de 500 projectes, la majoria al voltant de Palafrugell. S’ha especialitzat en la rehabilitació i conservació d’edificis. Alguns dels més destacats són l’Hostatgeria de Sant Sebastià, la primera fase del Centre de Cultius Tramuntana, l’ampliació de l’Ajuntament de Palafrugell i les mesquites de Palafrugell i de la Bisbal.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).