Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els veïns del Pi Verd afectats pel soroll de la fusteria Rocas

Escrit per el 1 de Juliol de 2019

  • El diari El Punt Avui informa que es queixen de la fressa excessiva i la brutícia d’un aspirador a l’exterior sis dies a la setmana

Segons informa el diari El Punt Avui, diversos veïns del barri del Pi Verd de estan molestos pel soroll d’un extractor que aspira les serradures i encenalls d’una fusteria. En aquest sentit, veïns del Pi Verd afectats pel soroll de la fusteria Rocas han dut la qüestió fins a la Sindicatura de Greuges. Des del síndic s’ha demanat al consistori les actuacions fetes per posar-hi solució.

Els veïns del Pi Verd afectats pel soroll de la fusteria Rocas es queixen que des de fa més d’una dècada l’aparell funciona durant bona part de la jornada laboral. Des de les 8.30 h del matí, també dissabtes, fins a mitja tarda, amb uns nivells sonors de fins a 62 decibels ponderats (dBA). Això fa que se superin en 7 el límit de 55, segons una sonometria encarregada pels veïns. Per la seva banda, el consistori n’havia fet una de prèvia, amb nivells més baixos. Els veïns, però es queixen que s’havia alertat la indústria i ara reclamen que el municipi els aboni els 592 euros que els va costar la prova contradictòria.

Possibles solucions

Des de l’Ajuntament de Palafrugell són conscients del problema que pateixen els veïns i veïnes del carrer Esclanyà. En aquesta línia, en declaracions a Ràdio Palafrugell, Josep Piferrer destaca que fa mesos que treballen per trobar una solució conjunta amb l’empresa.

D’altra banda, en declaracions a El Punt Avui, l’administrador del negoci, Josep Rocas, explicava que han encarregat un estudi de diverses alternatives per insonoritzar la sitja. Un cop trobin la més efectiva, i amb el vistiplau del consistori, voldria instal·lar-la “com més aviat millor”. Fins i tot, no es descarta fer-ho abans de l’agost.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).