Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els professionals de l’ABS de Palafrugell faran desplaçaments en bicicleta elèctrica

Escrit per el 23 de Setembre de 2023

  • És una iniciativa que ha començat amb la col·laboració de l’empresa Ebikes Area, de venda i lloguer de bicicletes elèctriques.

Els professionals de l’ABS de Palafrugell faran els desplaçaments de l’atenció domiciliària en bicicleta elèctrica. És una iniciativa que ha començat amb la col·laboració de l’empresa Ebikes Area, de venda i lloguer de bicicletes elèctriques. A part de ser una forma de transport més neta, saludable i sostenible, el SSIBE assegura que ha de permetre guanyar temps en desplaçaments i estacionaments.

Existeixen alguns projectes similars, però el SSIBE assegura que és una iniciativa pionera a Catalunya. A més, afegeix que ara els professionals de la salut ja no hauran de fer servir els seus vehicles propis i privats.

La infermera Elsa Rueda assegura que els permetrà “ser més àgils” perquè no hauran de buscar aparcament i faran esport al mateix temps. Marc Cama, tècnic de medi ambient del SSIBE, afegeix que serà una millora pel medi ambient, pels ciutadans i pels treballadors.

Al Baix Empordà ja s’havia fet una prova pilot a l’ABS de Palamós el mes de novembre passat i una a Palafrugell, a la primavera. En dues setmanes, calculen que van pedalar 100 quilòmetres en 25 desplaçaments i van evitar l’emissió de 18 kg de CO₂ a l’atmosfera. Per aquest motiu, ho han volgut impulsar. Ho explica Xavi Palomeras de comunicació del SSIBE.

L’empresa de Mont-ras Ebikes Area cedeix gratuïtament les bicicletes de lloguer, juntament amb els elements de seguretat necessaris com un casc, una armilla reflectant i llums i alforges per guardar-hi el material sanitari en els trajectes.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).