Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els partits a l’oposició de Palafrugell estan d’acord amb celebrar el Carroussel el 2 de juny

Escrit per el 23 de Setembre de 2023

  • Tot i algunes diferències, entre els partits a l’oposició es veu amb bons ulls que l’Ajuntament hagi arribat a un acord amb les colles de carrossaires.

Els partits a l’oposició de Palafrugell estan d’acord amb la decisió de celebrar el Carroussel de l’any 2024 el 2 de juny. Esquerra Republicana i Junts per Palafrugell han defensat aquesta opció durant les setmanes de celebració del procés participatiu, ja que era la petició que feien les colles de carrossaires. En canvi, Palafrugell en Comú Podem no s’hi havia posicionat perquè considerava que hi ha aspectes més importants pel municipi, però li sembla bé s’hagi arribat a un acord.

La portaveu d’ERC a Palafrugell, Mònica Alcalà, explica que estan d’acord que el Carroussel de l’any vinent se celebri el primer cap de setmana del mes de juny. És l’opció que han defensat des que es va plantejar el debat de la data. Alcalà, però, considera que no calia fer el procés participatiu “de forma immediata i que es podria haver fet més endavant” per decidir què fer.

Junts per Palafrugell també es mostra satisfet amb l’acord que ha arribat l’Ajuntament de Palafrugell amb les colles de carrossaires. En el seu cas, també s’havien posicionat a favor d’aquesta opció. El seu portaveu, David Martín, explica a Ràdio Palafrugell que “són una mica més crítics” amb el fet d’haver fet un procés en línia.

Palafrugell en Comú Podem no fa cap valoració sobre la data del Carroussel perquè no s’han volgut posicionar en aquesta qüestió. El seu portaveu, Josep Ferrés, destaca que hi ha aspectes més importants a Palafrugell i que els sembla bé que s’hagi arribat a un acord.

Sobre establir la data el primer cap de setmana del mes de juny, Esquerra Republicana considera que s’hauria d’anar consolidant.

Junts per Palafrugell es mostra favorable en crear la comissió de seguiment per valorar si el Carroussel funciona o no el primer cap de setmana de juny, tenir dades i llavors, decidir què fer els següents anys.

Palafrugell en Comú Podem considera que “un procés participatiu ha de ser per aspectes que tinguin transcendència per Palafrugell”. Ferrés explica que al final s’ha hagut d’arribar a un acord amb els carrossaires i que es podria haver fet des d’un inici.

Vox no ha expressat la seva posició a Ràdio Palafrugell.

La decisió s’haurà d’aprovar en el ple ordinari del mes de setembre del pròxim dimarts.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).