Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Carroussel Costa Brava 2024 se celebrarà el 2 de juny

Escrit per el 20 de Setembre de 2023

  • El canvi es farà el 2024 i crearan una comissió que estudiarà si la celebració del primer cap de setmana de juny s’ha de mantenir o no.

El Carroussel Costa Brava 2024 se celebrarà el 2 de juny. L’any vinent tindrà lloc el primer cap de setmana de juny i després, decidiran si el canvi de data es manté en els següents anys o no. És la decisió que ha pres l’Ajuntament de Palafrugell i ho ha comunicat a l’Associació de Colles de Carrossaires un cop ha conegut el resultat del procés participatiu. La decisió no és definitiva perquè cal aprovar-ho al ple municipal del mes de setembre.

Ha guanyat el sí per gairebé el 79% dels vots, però no s’ha arribat el percentatge mínim del 10% de participació. Hi han votat 417 persones. Laura Millán, regidora de cultura, festes, joventut i grans esdeveniments, avança a Ràdio Palafrugell que el fet de no haver arribat a la participació mínima fa que el procés no pugui ser vinculant.

Tot i això, han escoltat les peticions dels carrossaires i consideren oportú respectar-ho pel pròxim any. Per decidir què es farà a partir del 2025, crearan una comissió de seguiment amb els diferents sectors implicats, com representants dels carrossaires, Els Trompats, gent vinculada amb les Festes de Primavera en el passat, representants polítics, l’IPEP i altres sectors econòmics. Un cop tinguin les dades, decidiran si el canvi de data ha funcionat o no i què cal fer en el futur.

Millán assegura que els carrossaires i els partits a l’oposició van veure la decisió de l’Ajuntament amb bons ulls.

Reconeix que el procés participatiu no ha funcionat com esperaven per diversos motius.

També, han protegit la marca del Carroussel Costa Brava i el Carnaval de carnavals perquè altres municipis no puguin utilitzar-la.

Afegeix que en els pròxims mesos estudiaran com organitzar totes les festes de Palafrugell. I avança que duran a terme propostes culturals el cap de setmana de la segona Pasqua per potenciar l’arribada dels visitants que l’endemà tenen un dia festiu. A Palafrugell, el festiu serà el 3 de juny, just l’endemà del Carroussel i no a la Pasqua Granada.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).