Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els grups municipals aportaran 10.000 euros per la crisi del coronavirus

Escrit per el 24 d'Abril de 2020

  • Cs, En Comú Podem, JxCat, SGdP, ERC i PSC destinaran els diners a Creu Roja i Caritas

Tots els grups municipals que formen part de l’Ajuntament de Palafrugell aportaran 10.000 euros per fer front a la crisi del coronavirus. Així, Cs, En Comú Podem, JxCat, SGdP, ERC i PSC, han renunciat a les aportacions econòmiques que reben els grups polítics. L’objectiu, que s’ha decidit de forma conjunta, passa per ajudar als principals afectats de la crisi de la COVID-19.   

Avui s’ha fet pública que la quantitat total serà de 10.440 euros. La iniciativa, ja va ser anunciada el darrer plenari. Aquesta setmana la Junta de Portaveus ha establert que aquest acord tingui una vigència de 4 mesos. Així doncs, aquesta quantitat correspon a les aportacions que percebrien entre els mesos de maig i agost d’aquest any.

Aquesta quantitat econòmica es destinarà a parts iguals entre dues entitats del municipi. En aquest sentit, són dues entitats que tenen contacte directe amb les persones més vulnerables i que més han patit la crisi del Covid-19. Així, les beneficiàries són Caritas Palafrugell i Creu Roja. L’acord farà que rebin 5.220 euros cadascuna.

Porta oberta a les aportacions personals

D’altra banda, un altre punt que es va tractar en el darrer ple va ser que cada regidor fes una aportació econòmica. En aquesta línia, Juli Fernández (PSC) va proposar que cada regidor destinés el 25% del seu salari.

Malgrat aquesta proposta, en la sessió plenària no es va arribar a cap consens i es va quedar en parlar-ho en privat. Avui s’ha conegut que es deixa oberta l’opció que cada regidor o regidora del consistori pugui renunciar personalment a una part de les indemnitzacions per assistències o del salari, segons correspongui.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).