Els compradors de Sa Riera Living hauran de saber que el complex podria anar a terra
Escrit per Ràdio Palafrugell el 11 de Juliol de 2022
- Ho va explicar SOS Costa Brava a través d’un comunicat publicat recentment
SOS Costa Brava i les entitats Ecologistes en Acció de Catalunya i SOS Aiguafreda, destaquen la desestimació del TSJC de les pretensions de la Promotora de Jardins de Sa Riera Living i la confirmació de la mesura cautelar d’anotació al Registre de la Propietat sobre les finques afectades per l’edificació del macrocomplex de 52 habitatges a Sa Riera de Begur.
Així doncs, els possibles compradors d’aquests habitatges tindran coneixement de l’existència d’aquest recurs que té com a objectiu final enderrocar l’edificació. Aquesta construcció situada a l’accés de Sa Riera ha provocat la desforestació de 3 hectàrees de bosc i “ha alterat de forma irreversible la fesomia i la imatge d’aquesta Cala de Begur”.
Així ens ho explicava Enric de Ribot, advocat i portaveu de SOS Costa Brava:
A més, el TSJC també ha desestimat la pretensió de la Promotora d’exigir a les Entitats Ecologistes una fiança superior als 500.000 €.
Aquestes han sigut les seves paraules:
Finalment, les Entitats Ecologistes han assenyalat diverses irregularitats en la construcció d’aquests habitatges. Aquestes són algunes de les més destacades:
- La destrucció de 3 hectàrees de bosc i d’espai forestal
- La indeguda urbanització d’uns terrenys amb pendents superiors al 20%, amb la infracció de la prohibició d’urbanitzar terrenys amb grans pendents vigent des de l’any 2004 a Catalunya
- La vulneració de les Directrius de Paisatge del Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines