Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els compradors de Sa Riera Living hauran de saber que el complex podria anar a terra

Escrit per el 11 de Juliol de 2022

  • Ho va explicar SOS Costa Brava a través d’un comunicat publicat recentment

SOS Costa Brava i les entitats Ecologistes en Acció de Catalunya i SOS Aiguafreda, destaquen la desestimació del TSJC de les pretensions de la Promotora de Jardins de Sa Riera Living i la confirmació de la mesura cautelar d’anotació al Registre de la Propietat sobre les finques afectades per l’edificació del macrocomplex de 52 habitatges a Sa Riera de Begur.

Així doncs, els possibles compradors d’aquests habitatges tindran coneixement de l’existència d’aquest recurs que té com a objectiu final enderrocar l’edificació. Aquesta construcció situada a l’accés de Sa Riera ha provocat la desforestació de 3 hectàrees de bosc i “ha alterat de forma irreversible la fesomia i la imatge d’aquesta Cala de Begur”.

Així ens ho explicava Enric de Ribot, advocat i portaveu de SOS Costa Brava:

A més, el TSJC també ha desestimat la pretensió de la Promotora d’exigir a les Entitats Ecologistes una fiança superior als 500.000 €.

Aquestes han sigut les seves paraules:

Finalment, les Entitats Ecologistes han assenyalat diverses irregularitats en la construcció d’aquests habitatges. Aquestes són algunes de les més destacades:

  • La destrucció de 3 hectàrees de bosc i d’espai forestal
  • La indeguda urbanització d’uns terrenys amb pendents superiors al 20%, amb la infracció de la prohibició d’urbanitzar terrenys amb grans pendents vigent des de l’any 2004 a Catalunya
  • La vulneració de les Directrius de Paisatge del Pla Territorial Parcial de les Comarques Gironines
El macrocomplex de Sa Riera a Begur

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).