Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els actes del 25N a Palafrugell es traslladen a les xarxes socials

Escrit per el 25 de Novembre de 2020

  • Aquest any l’encesa d’espelmes i la presentació del videoclip serà de forma virtual.
  • El consistori va aprovar ahir una moció amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència envers les dones.

Avui dimecres 25 de novembre, se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Des de l’Espai Dona i l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell s’han organitzat diferents activitats, la majoria online, que permetran celebrar el dia, mantenint les mesures de seguretat marcades per la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, els dos actes principals d’aquest dia al municipi (la presentació d’un videoclip i l’encesa d’espelmes) es faran a través de les xarxes socials.

La regidora Mònica Tauste ens llegeix avui, per a Ràdio Palafrugell, el manifest del dia internacional contra la violència envers les dones.

El mateix dimecres tindrà lloc la tradicional encesa d’espelmes per donar suport a les persones víctimes de les violències masclistes, aquest any a través de les xarxes socials. Per això, es demana a la ciutadania que encengui una espelma, faci una foto i la pengi a les seves xarxes amb les etiquetes #Palafrugell25N, #encesadespelmes25N i #IgualtatPalafrugell

L’únic acte presencial del dia serà “Ni una més!!!” que consistirà en la col·locació, a Plaça Nova, de tantes cadires com dones han estat assassinades per part de la parella o exparella a l’estat espanyol. L’acte està organitzat per l’Espai Dona de Palafrugell.

D’altra banda, al llarg de la setmana les xarxes socials de l’Ajuntament, Espai Dona Palafrugell i Can Genís publicaran vídeos de les diferents entitats del municipi que també diuen “NO a les violències masclistes”. Les gravacions mostren el seu posicionament enfront el masclisme i les seves formes de violència.

Palafrugell també participarà en la campanya “Diposita aquí el teu masclisme”, organitzada per l’Institut Català de les Dones que es desenvolupa a tots els municipis de Catalunya. Durant la setmana del 23 a 27 de novembre, persones voluntàries, entitats i serveis del municipi col·locaran, a les papereres de Palafrugell, un adhesiu lila amb el lema “Diposita aquí el teu masclisme”, com a símbol de la lluita contra les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques que pateixen les dones.

En la sessió plenària ordinària del mes de novembre de l’ajuntament de Palafrugell, es va aprovar una moció de l’equip de govern amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència envers les dones. L’exposició de motius la feia la regidora Mònica Tauste.

La resta de grups de l’oposició van donar suport a la moció, que va ser aprovada per unanimitat. Joan Farré, portaveu de Ciutadans.

Alfons Rius, de Palafrugell en Comú-Podem, donava el seu vot positiu i el recolzament del seu grup a les persones que pateixen aquesta xacra de la nostra societat.

Laura Millán, en nom del grup municipal socialista, va demanar afegir-se a la moció com a grup proposant.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).