Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els 15 anys del Trio Colina Miralta Sambeat al Festival de Jazz Costa Brava

Escrit per a 6 d'Octubre de 2021

L’edició d’enguany del Festival de Jazz Costa Brava, presenta una programació amb noms reconeguts en l’àmbit nacional i internacional. D’entre ells, trobem al trio Colina Miralta Sambeat (CMS Trio), els quals oferiran el seu concert al festival la nit del diumenge 10 d’octubre al Teatre Municipal de Palafrugell. Per conèixer més sobre el grup i els seus components, contactem amb en Marc Miralta, el bateria del trio.

Portada del disc “15 Años”, de CMS Trío

Abans de conversar sobre la trajectòria professional de Miralta, aquest defineix la música del Colina Miralta Sambeat com un jazz confeccionat a partir d’influències musicals internacionals. A continuació, el bateria presenta el trio com “una barreja de cadascuna de les experiències musicals dels tres integrants”.

En segon lloc, en Marc comparteix els seus inicis en el món de la música. Tot seguit, recorda com va començar a experimentar amb la bateria amb només sis anys.

Preguntat sobre quan va començar a fer de la música la seva professió, Miralta comparteix que va estudiar en diferents institucions educatives musicals fins a arribar a impartir classes al Taller de Músics. Posteriorment, va anar als Estats Units a conèixer món i música.

“Portem tocant junts des dels anys 80, la connexió que tenim és important”

En aquest punt de l’entrevista, Miralta fa un repàs per la història del CMS Trio. A continuació, explica que tot i que els tres integrants de la formació han coincidit des dels anys vuitanta, el trio es va formar quinze anys enrere.

Abans de finalitzar l’entrevista, Miralta presenta als components del grup. Sobre Javier Colina, el defineix com un contrabaixista “excepcional, únic” i molt complet. Afegeix que aquest és ple d’influències de música folklòrica de tot el món.

D’altra banda, presenta a en Perico Sambeat. El saxofonista, compositor i arranjador que “ho fa tot bé” i que resulta una peça clau dins el trio de jazz.

Per concloure, recordar que l’actuació del Trio Colina Miralta Sambeat tindrà lloc el diumenge 10 d’octubre a les 20 h al TMP. Per a més informació i obtenció d’entrades, visiteu l’enllaç adjunt. Finalment, adjuntem la conversa completa amb en Marc Miralta, bateria del trio CMS.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *