Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El viver d’empreses Nexes creix durant la COVID-19 amb teletreballadors amb segona residència

Escrit per a 26 d'Octubre de 2020

· El centre del Baix Empordà, el més gran de la província, incorpora 2 empreses, no en perd cap per la crisi i ha incrementat l’afluència de teletreballadors i de persones amb segona residència a la zona

Un dels espais de coworking de Nexes, el Viver d’Empreses de Forallac

Nexes, el Viver d’Empreses de Forallac (Baix Empordà) i el més gran de la província de Girona, ha resistit a l’impacte de la COVID-19, ja que durant aquest període ha incorporat dues empreses i no n’ha perdut cap -de la trentena que té- per la crisi. A més, en les últimes setmanes ha incrementat la presència de treballadors que feien les tasques des de la seva llar o des de l’oficina i de persones amb segona residència a la zona.

Quim Gudayol, gerent de Nexes, explica que en plena pandèmia “vam viure, com la majoria de les empreses, la colpidora i inesperada crisis de la COVID-19, però nosaltres no vam haver de tancar les portes en cap moment. De fet, hi va haver empreses que durant el confinament total van estar treballant més que mai”. Durant aquest període, cap empresa ni emprenedor instal·lats a Nexes han tancat el seu negoci i els últims dos mesos ha incorporat dues 2 noves empreses de serveis d’enginyeria fotovoltaica i de distribució de productes farmacèutics. Quim Gudayol ens en parla:

Nexes compta amb diferents despatxos, naus i espais de coworking i últimament ha tingut dos nous tipus de demandes. Per un costat, la de treballadors d’empreses que teletreballen, però que no volen fer-ho des de casa i opten per tenir un espai més professional, amb contacte amb altre gent i amb una molt bona connexió a Internet. Per l’altre, la d’empreses i professionals de grans ciutats, com Barcelona, per exemple, que tenen segona residència a la zona i opten per treballar des de Nexes un o més dies durant la setmana. L’empresa de serveis d’enginyeria fotovoltaica Fotovol s’ha instal·lat recentment a Nexes.

L’empresa de serveis d’enginyeria fotovoltaica Fotovol s’ha instal·lat recentment a Nexes

Gudayol recorda que en plena pandèmia “algunes de les nostres empreses van haver de repensar el seu negoci, ja que havien sofert una sotragada important i una davallada dels seus ingressos i, nosaltres, conscient de la seva problemàtica, vam rebaixar-los el lloguer. Als emprenedors que no van facturar res els mesos d’abril i maig, no els vam cobrar res en aquests dos mesos”.

L’única baixa que ha patit el viver de Forallac els últims mesos és la de marca de ginebra NUT, que per volum de producció necessita un espai més gran i s’ha instal·lat al polígon industrial de Vulpellac per crear una destil·leria més gran i més adequada a la seva demanda. A nivell d’ocupació, Nexes està al 80% de capacitat i disposa d’algun despatx i espai de coworking lliure, mentre que les seves naus estan completes. Nexes, de propietat municipal, treballa per emprenedors i per empreses i es defineix com “l’equipament per dinamitzar el teixit econòmic local i afavorir la creació i desenvolupament d’activitats empresarials i industrials”.

Situada a Forallac (Baix Empordà), és un espai on els emprenedors poden començar-hi l’activitat, sobretot als primers anys, que solen ser els més complicats. Disposa d’oficines individuals de lloguer per desenvolupar projectes d’empresa a mida, amb dues plantes de despatxos de 400 m2 on hi ha 18 oficines de diferents mides. A més, compten amb naus i un espai compartit de lloguer de taules, així com sales polivalents per reunions i formacions.

Quim Gudayol, de Nexes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *