Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El swing torna a Llafranc amb el Swim Out Costa Brava i els millors ballarins i músics del gènere

Escrit per el 30 d'Agost de 2023

Llafranc acull de nou un dels esdeveniments de major projecció internacional en l’àmbit de la música jazz i els balls de swing. És el Swim Out Costa Brava, organitzat per l’associació Windy Hoppers. Més de 700 ballarins, la majoria estrangers, hi participaran del 31 d’agost al 3 de setembre, a la casa Albatros. L’esdeveniment té una vessant de Summer Camp, on els participants conviuen i assisteixen a classes i xerrades, i també una vessant de nits de ball obertes a tota la ciutadania.

El Swim Out Costa Brava és un festival de swing únic a l’Estat i tot un referent referent internacional. Enguany arriba a la 8a edició, amb una programació cultural variada. L’associació organitzadora Windy Hoppers aposta per artistes de primer nivell de la música i balls de swing i té un ferm compromís social incloent la perspectiva intercultural, antiracista i feminista en tot el seu programa. En parla a Ràdio Palafrugell una de les directores del festival, Alba Casadellà.

L’esdeveniment rep el suport de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Palafrugell i està agermanada amb altres festivals de renom, com la Savoy Cup a Montpellier.  

L’impacte cultural i econòmic del festival es demostra amb les seves xifres: hi assisteixen uns 700 ballarins d’arreu del món, i més del 70% dels participants procedeixen de l’estranger, amb una importància afluència de persones de països asiàtics com la Xina, Corea del Sud o Taiwan, però també d’altres com Itàlia, França, Bèlgica, Estats Units o Mèxic. Jose Maria Farfan, l’altre director del festival, explica com s’aconsegueix una projecció internacional com aquesta.

El format del festival és un summer camp, on s’allotja als balladors que conviuen durant quatre dies a Llafranc, reben classes amb reconeguts professors de Lindy Hop i Solo Jazz de l’escena internacional i ballen al ritme de bandes de músics de renom. També ofereix activitats marítimes que permeten als participants descobrir el litoral de Llafranc i Calella de Palafrugell amb racons amagats de gran bellesa.

Les festes de la nit estan obertes al públic general i tenen lloc a la casa Albatros de Llafranc. Les bandes Swing Shouters de França i Hop ‘sh Bam Connection de Bèlgica faran sonar els millors temes musicals de l’Era del Swing. També hi haurà competicions i exhibicions de Lindy Hop, Solo Jazz i Afrofusion, es podran visitar paradetes de la moda vintage com Slide & Swing o La Chula i fer un mos a la creperie de Marione.

Per tal d’acostar el festival a la població local, l’organització ofereix un descompte especial als palafrugellencs i palafrugellenques a un preu de 20€ l’entrada.

Es pot consultar la programació sencera del festival aquí.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).