El suro i el vi, entre el patrimoni i l’economia: nou cicle de conferències al Museu del Suro
Escrit per Dani Cortés el 22 de Febrer de 2024
La Càtedra d’Estudis del Suro i la Càtedra del Vi i l’Oli de l’Empordà de la Universitat de Girona organitzen un cicle de conferències sobre la relació del suro amb el vi, i la seva importància econòmica i patrimonial. El cicle s’anomena “El suro i el vi. Un patrimoni a conservar, uns sectors econòmics a potenciar”, i es va inaugurar el 19 de gener amb una xerrada sobre els aspectes clau en l’elaboració d’escumosos de llarga criança.
L’1 de març, representant del sector del vi i el suro debatran sobre les sinèrgies entre el sector surer i el vinícola. El 15 de març, el director del Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca del Penedès, Xaver Fornós, parlarà sobre el llegat cultural del vi. I el 12 d’abril, es farà un tast de vins i un tast sensorial de suro a càrrec de Pau Albó (enòleg, UdG) i Gema Guerrero, tècnic de laboratori de la Fundació Institut Català del Suro.
19 de gener. Conferència inaugural
“Aspectes clau en l’elaboració d’escumosos de llarga criança”.
A càrrec de
• Joan-Miquel Canals. Professor d’Enologia, Universitat Rovira i Virgili.
1 de març. Taula rodona
“Les sinèrgies entre el sector surer i el vinícola: reptes i oportunitats”.
Participants:
• Joan Puig. Francisco Oller
• Raül Vigas. J. Vigas, SA
• Roc Gramona. Bodegues Gramona
• Carme Casacuberta. Presidenta DO Empordà
• Josep Playà. Periodista i moderador
15 de març. Conferència
“Vinseum i el llegat cultural del vi”.
A càrrec de
• Xavier Fornós. Director de Vinseum, Museu de les Cultures del Vi de Vilafranca del Penedès.
12 d’abril. Tast
Tast de vins i tast sensorial de suro.
A càrrec de
• Pau Albó (enòleg, UdG)
• Gema Guerrero, tècnic de laboratori de la Fundació Institut Català del Suro.
Les conferències es faran a l’Auditori o a la Vinoteca del Museu del Suro de Catalunya, a Palafrugell, els divendres a les 19.00 h.