Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El SSIBE treballa per suplir l’acompanyament emocional

Escrit per el 15 d'Abril de 2020

  • Davant de la prohibició de visites als pacients ingressats han buscat alternatives com les videotrucades o el suport psicològic a través de trucades.

Des de l’inici de la pandèmia de la COVID-19 des dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà van prohibir les visites i els acompanyaments a pacients ingressats com a mesura de prevenció del contagi. Aquesta mesura es fa tant a l’Hospital de Palamós com a les diferents residències sociosanitàries. Per aquest motiu, el SSIBE treballa per suplir l’acompanyament emocional.

Així doncs, han buscat diverses alternatives perquè pacients i familiars puguin estar en contacte. També han posat en marxa suport psicològic davant d’aquest situació inèdita que es viu pel coronavirus.

El fet que els familiars dels pacients no puguin anar als centres ha fet que se’ls informi per telèfon. Així, a través d’una trucada telefònica, s’informa de l’estat clínic dels pacients ingressats a l’Hospital i residències i centre sociosanitari.

D’altra banda, han impulsat les videotrucades pacient-familiar. En aquest sentit, es contacta amb els familiars dels pacients ingressats majors de 65 anys per tal de saber quin tipus de comunicació tenen amb el pacient. Aquells pacients que tinguin dificultat de comunicació se’ls ofereix que un professional faci d’enllaç entre pacient i família, i pugui fer la trucada o videotrucada amb el suport d’una tablet. Aquesta iniciativa es realitza amb els pacients ingressats a l’Hospital i residències i centre sociosanitari

A més, les Tirita Clown, les nostres pallasses hospitalàries, ofereixen videotrucades a tot aquell que ho necessiti: nens adults i gent gran de l’Hospital de Palamós.

El familar pot acompanya el pacient en les darreres hores de vida

El gran problema d’aquesta manca de contacte entre familiars i pacients és quan aquest últim mor. Per aquest motiu, des del SSIBE ofereixen a un familiar que es confini amb el pacient per fer-li costat en els darrers moments de vida. Aquest opció es fa tant amb els ingressats a l’Hospital de Palamós com a les resdiències.

D’altra banda, conjuntament amb el SSIBE, per suplir l’acompanyament emocional, també es compta amb tota una sèrie de voluntaris. Aquests des de casa seva truquen als pacients de l’Hospital per donar-los ànims i fer-los companyia telefònicament.

En aquesta línia, des de dimecres passat, es va posar en marxa la campanya “Missatges que animen”. Així, es recullen cartes, vídeos i imatges per a suport als pacients i professionals, que poden consultar en línia a través d’aquest enllaç i en dispositius que es faciliten des del propi centre.

Per últim, donada la situació extraordinària també s’ha potenciat el suport psicològic telefònic al pacient i familiar de l’Hospital i residències i centre sociosanitari


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).