Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El SSIBE incorpora 2 gestors COVID al CAP de Palafrugell

Escrit per el 12 d'Agost de 2020

  • Seran vuit en total i els altres estaran a les Àrees Bàsiques de Salut de Palamós, La Bisbal, Torroella de Montgrí i a l’Hospital de Palamós.
  • Esther Vilert, directora d’Atenció Primària del SSIBE, amplia la informació a Ràdio Palafrugell.

Des d’aquest dilluns dia 10 d’agost, un total de vuit gestors COVID s’han incorporat als centres gestionats pels Serveis de Salut Integrals del Baix Empordà (SSIBE). Dos d’aquests gestors han estat destinats al CAP de Palafrugell. Esther Vilert, la directora d’Atenció Primària al SSIBE, dona els detalls d’aquest projecte a Ràdio Palafrugell.

Segons la doctora, la funció dels gestors és informar a la persona sospitosa de tenir el virus sobre el procediment que ha de seguir i, sobretot, iniciar un procés d’identificació de totes les persones que podrien haver-se vist exposades al virus.

A més a més, Esther Vilert explica que les persones encarregades han rebut una formació específica per poder dur a terme la tasca. El curs ha anat centrat, per una banda, en conèixer la malaltia i els seus tractaments en profunditat, i per l’altre, en l’ús de la història clínica i en l’accessibilitat del seu aplicatiu.

Vilert també ha volgut subratllar la diferència entre gestors i rastrejadors del virus. Mentre un fa la tasca de detecció, l’altre fa un seguiment clínic dels infectats.

La distribució final dels gestors és la següent: dos al cap de Palamós, dos al cap de Palafrugell, un al cap de La Bisbal d’Empordà, un al cap de Torroella de Montgrí i dos a Hospital de Palamós.

De cara a finals d’estiu

Ara per ara, la majoria de PCR surten negatives i la feina de detecció és poca comparada amb altres regions sanitàries, ens confirma la doctora. Així mateix, els gestors poden aprofitar aquests dies per agafar l’agilitat necessària en cas que, més endavant, els casos de coronavirus augmentin.

Vilert, però, ha expressat la seva preocupació en relació amb la població flotant i els seus riscos.

L’equip del SSIBE treballa amb la previsió que els casos augmentin cap a finals d’estiu. En aquest sentit, no descarten incorporar més gestors COVID als centres hospitalaris. Podeu escoltar l’entrevista íntegra amb la directora d’Atenció Primària al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).