Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El SOMI ha gestionat més de 500 llocs de treball des de principi d’any

Escrit per el 6 d'Agost de 2023

  • 127 empreses n’han utilitzat el servei i gairebé la meitat són del municipi i mantenen molta relació amb l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.

El SOMI de Palafrugell ha gestionat 521 llocs de treball del gener al juliol. 127 empreses n’han utilitzat el servei i gairebé la meitat són del municipi i mantenen molta relació amb l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.

El 46% són empreses palafrugellenques, el 22% provenen de municipis propers i un 32% tenen una seu extracomarcal i fan activitat a Palafrugell. A més, el SOMI ha gestionat 247 ofertes de treball i ha atès 4.249 consultes de persones demandants.

També, cal destacar que hi ha més dones que homes que han utilitzat el servei. Concretament, un 18% més. La franja d’edat que l’ha fet servir més és la de 25 a 44 anys. La mitjana d’edat de les persones inserides al mercat laboral és de 44.

Les professions més demandades són les de monitors de lleure, auxiliars de cambrers i personal de cuina, dependents i venedors, vigilants de la zona blava, personal recepcionista i cambrers de pisos i personal de neteja.

En canvi, el SOMI assegura que ha costat trobar personal pels sectors de l’hostaleria i alguns oficis, com la construcció, i feines especialitzades com els socorristes o monitors titulats. També, destaca la dificultat d’accés al mercat dels joves entre setze i divuit anys.

Els mesos amb més entrada d’ofertes laborals han sigut el gener, l’abril i el maig, però hi ha hagut menys pics de concentració de l’oferta de treball que els altres anys.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).