Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El SOMI gestiona més de 500 llocs de treball el primer semestre de l’any

Escrit per el 18 d'Agost de 2023

Durant el primer semestre d’aquest any, el Servei d’Ocupació Municipal (SOMI) de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) ha gestionat 521 llocs de treball a través de 247 ofertes. També ha atès 4.249 consultes de persones en cerca de feina i ha ofert serveis a 127 empreses. El SOMI destaca un creixement de l’activitat econòmica i del mercat laboral durant aquest temps.

De les 4.249 consultes de ciutadans rebudes s’aprecia una diferència significativa en termes de gènere: s’ha atès un 18% més de dones que homes. La franja d’edat majoritària és la de 25 a 44 anys seguida per la de 45 a 54, joves de 16 a 24 i finalment, majors de 55 anys. El 55% dels usuaris no disposen d’especialització professional enfront del 45% restant.

Pel que fa a les 127 empreses, un 46% són del municipi, gràcies en gran part a la relació de proximitat amb les empreses que manté l’IPEP. La resta de les empreses provenen en un 22% de municipis propers i en un 32% amb seu extracomarcal i activitat a Palafrugell.

Del total d’insercions realitzades pel SOMI, un 41% ho ha estat directament a empreses, i la resta s’ha cobert en un 38% per altres intermediaris, un 6% per contactes, un 3% per autocandidatures de les persones i un 12% per altres vies. L’edat mitjana de les persones inserides al mercat de treball és de 41 anys. A més de les insercions, el SOMI ha valorat  i enviat 1.548 persones candidates per cobrir les necessitats de les empreses. Pel que fa a la tipologia d’ofertes gestionades, els llocs de treball més sol·licitats per les empreses són monitor/a de lleure, auxiliars i cambrers/eres i personal de cuina, dependents/es i venedors/ores, vigilants, la majoria de zona blava, i personal recepcionista.

Des del SOMI constaten, durant aquest semestre de l’any, una entrada continuada d’un gran volum d’ofertes de treball, però amb repunts més intensos els mesos de gener, abril i maig coincidint amb l’inici de la temporada turística. Tot i això, s’han observat menys pics de concentració de l’oferta de treball que altres anys. Aquest fet pot ser causat per la necessitat de planificar amb antelació la gestió dels recursos humans de les empreses donada la manca de professionals en molts sectors.

D’altra banda, el SOMI continua posant de manifest la dificultat per la cobertura de llocs de treball sobretot en el sector de l’hostaleria i de professionals d’oficis, com els vinculats a la construcció entre d’altres especialitzats o personal per la cura de persones dependents, socorristes i monitors titulats, entre d’altres. També continua fent-se evident la dificultat d’accés al mercat de treball dels més joves, de 16 a 18 anys.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).



Segueix llegint