Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El sindicat CSIF denuncia situacions d’assetjament per raó de gènere a l’empresa de recollida d’escombraries

Escrit per a 19 de Setembre de 2023

  • La Central Sindical Independent i de Funcionaris va denunciar la situació que es viu a l’empresa Urbaser a Inspecció de Treball.

El sindicat CSIF denuncia que a l’empresa Urbaser s’hi produeixen situacions d’assetjament per raó de gènere. Assegura que causen “greus riscos psicosocials” per a les treballadores i que a l’agost ja van denunciar-ho a Inspecció de Treball. Urbaser és l’empresa que gestiona la recollida de residus i escombraries a Palafrugell.

El sindicat va avisar l’Ajuntament de Palafrugell, com a titular del servei, de la situació que es vivia. Les treballadores afectades van explicar el cas a la seva advocada i van informar-ho a l’empresa. El CSIF assegura que no els consta cap actuació per a resoldre la situació.

Les treballadores han declarat al CSIF que “es produeixen fets i conductes intolerables, a part de comentaris masclistes i l’incompliment del conveni perquè sigui l’home el xofer i no la dona quan hi ha substitucions temporals”. Afegeixen que “es canvien les fixes discontínues per homes” i que també hi ha pintades sexistes amb “la intenció de fer mal a les dones treballadores” i que “es produeixen males respostes fins a fer que la situació sigui insostenible”.

El sindicat assegura que aquesta situació ha provocat angoixa a les treballadores i que els responsables locals n’estan al cas. Per aquest motiu, han sol·licitat a Inspecció de Treball que sancioni l’empresa Urbaser “amb la màxima sanció econòmica, atesa la gravetat de la situació”.

També, demana que es depurin les responsabilitats individuals de cadascú i que l’empresa faci un estudi dels riscos psicosocials. Reclama que es posi èmfasi en detectar els casos d’estrès laboral, conflictes interpersonals al lloc de treball, l’assetjament laboral, la violència verbal envers les dones, la discriminació laboral per raó de gènere, la manca de suport i la manca de formació del personal en la matèria.

El sindicat considera que és necessari fer un curs d’igualtat per tal que no es tornin a repetir les situacions. La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) és un sindicat amb presència a les administracions públiques i en creixement a les empreses privades.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *Segueix llegint