El restaurant La Xicra de Palafrugell guanya un Premi Josep Mercader
Escrit per Ferran Castelló el 10 de Novembre de 2023
- Els premis reconeixen la tasca individual o col·lectiva en els àmbits socials, econòmics i professionals relacionats amb la gastronomia.
El restaurant La Xicra de Palafrugell ha guanyat el Premi Josep Mercader 2023 en la categoria de sala. Els guardons reconeixen la tasca individual o col·lectiva en els àmbits socials, econòmics i professionals relacionats amb la gastronomia. Les diferents categories valoren la cuina, la sala, el vi, els productors, la formació, el comerç i els restaurants sostenibles.
Els premis han reconegut la feina de Montse Soler a la sala del restaurant La Xicra des de fa quaranta anys. Soler destaca que han tingut ressò arreu de l’estat espanyol i que permeten visibilitzar Palafrugell.
Els guanyadors d’aquest any són, a part de La Xicra de Palafrugell, La Cuina a Sils (categoria de cuina); René Barbier (categoria del vi); Ramats de Foc (categoria del camp); l’Associació de Dones de la Mar (categoria de pesca); Escola Joviat, l’Escola d’Hostaleria de Girona i CETT (categoria de la formació); l’Associació de Comerciants de la Boqueria (categoria del comerç) i Casa Nova (categoria del restaurant sostenible).
Explica que en aquests premis no cal presentar-se, sinó que van trucar-li i li van anunciar que havia guanyat el reconeixement.
Destaca que ha suposat “una satisfacció personal”, però que després del premi continuaran treballant com ho han fet sempre.
El restaurant La Xicra va rebre el premi al Gastronomic Forum Barcelona amb la representació d’empreses, cuiners –com Albert Adrià o Joan Roca– i experts en gastronomia. Entre el 4 i 6 de novembre, van fer ponències, demostracions culinàries i taules rodones. Aquest any es van centrar en la cuina transformadora i compromesa amb la preservació de la biodiversitat.