Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El restaurant Casamar de Llafranc participa en la campanya contra el malbaratament alimentari Gastrorecup

Escrit per el 29 de Setembre de 2024

  • El sopar a Llafranc serà l’1 d’octubre, però les entrades ja estan exhaurides.

El restaurant Casamar de Llafranc participarà en la campanya contra el malbaratament alimentari Gastrorecup. Fins al 5 d’octubre, més de cinquanta establiments catalans cuinaran dinars o sopars amb aliments que s’han rebutjat del circuit comercial, però que estan en bones condicions per a consumir-los. Els menús valen sempre 15 euros i s’han de reservar en línia. Tot i això, el Casamar ja té les entrades exhaurides pel sopar, que serà l’1 d’octubre.

De fet, serà el segon cop que el restaurant de Llafranc participa en la campanya impulsada per Ada Parellada. El xef Quim Casellas destaca que es pot cuinar amb productes recuperats.

La campanya rep el suport de la col·laboració d’empreses agroalimentàries, que són les principals proveïdores dels àpats. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació determina que Catalunya malbarata unes 280.000 tones a l’any de fruita, verdura, peix i carn de porc abans de posar-la a la venda. Sovint és pels requisits estètics, la cadena d’intermediaris o situacions climàtiques com la sequera o les gelades. A més, es malbaraten uns 28.000 litres de llet a l’any

A més, la iniciativa acabarà amb el Gran Dinar d’Aprofitament de Girona el 5 d’octubre. Serà un àpat gratuït per a unes 400 persones, elaborat majoritàriament amb aliments recuperats. L’àpat serà liderat per un equip de cuiners i xefs i una cinquantena de voluntaris.

A part del Casamar de Llafranc, a la demarcació de Girona hi participen més restaurants. Entre ells, el Dit i Fet i Cal Ganso de Girona, l’Hostal dels Ossos d’Olot, les escoles d’hostaleria de Figueres i Girona i Can Roca d’Esponellà.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).