Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El RE_Palafrugell torna amb novetats: Espais família i benestar, l’Arquivolta i la xerrada de Gaspar Hernández

Escrit per el 19 d'Octubre de 2023

  • També, hi haurà tallers als espais culturals de Palafrugell, la Festa del pedal i portes obertes.
  • Del 20 al 22 d’octubre Palafrugell viurà activitats professionals i d’oci per a reflexionar sobre les iniciatives sostenibles i locals per gaudir del territori de manera conscient.

Comença la segona edició del RE_Palafrugell amb les novetats dels espais benestar i família a Tamariu i Llafranc, respectivament. També, les rutes Arquivolta i una xerrada de Gaspar Hernández, entre altres. Del 20 al 22 d’octubre Palafrugell viurà activitats professionals i d’oci per a reflexionar sobre les iniciatives sostenibles i locals per gaudir del territori de manera conscient.

Entre les novetats d’enguany, hi ha els espais benestar i família. El dissabte, 21 de 8.30 a 14 hores hi haurà l’Espai benestar a la platja de Tamariu. Els centres Mestimut, Calma Ioga, Sumaya, Sharanam i FRIZZANT amb Arun DJ faran propostes de ioga i altres experiències.

El dissabte, 21 de 16 a 19 hores hi haurà l’Espai família per a gaudir amb els infants al passeig de Llafranc. El Julivia Bus farà un servei de bus al llarg de la tarda per no haver d’agafar el cotxe. Han organitzat un berenar, tallers de treballs manuals amb articles reciclats i per preparar el berenar, una gimcana familiar amb AcompanyArt i l’espectacle “Massa Tip” per a tots els públics.

A més, aquest any hi haurà la ruta Arquivolta a Calella de Palafrugell per visitar la casa Castanera a la zona del Golfet i després, la zona del Port Bo per veure els antics tenyidors de xarxes. Serà el divendres, 20 d’octubre a les 17.30 hores.

L’endemà, a les 10.30 hores, faran l’Arquivolta a Palafrugell. Visitaran l’antiga casa de Tano Pisano, la fàbrica Bertran i l’espai dels forns i la casa Joan Miquel Avellí que ara hi ha la Fundació Cuixart. Repassaran espais que estan molt vinculats a l’art i al passat industrial del món surer de Palafrugell.

Una de les altres activitats destacades és la xerrada “Viure en plenitud” del periodista i escriptor Gaspar Hernández. Donarà eines per viure amb menys estrès i gaudir de la llibertat. La xerrada inclourà una meditació. Serà el diumenge, 22 d’octubre a les 12 hores al Museu del Suro.

Per altra banda, el dissabte a les 10 hores, començarà el taller Art i creativitat en família per reconnectar amb la calma interior. Serà al Virya project, al carrer de les Quatre cases, 11. La voluntat és gaudir en família a través d’eines i recursos creatius per treballar la imaginació.

En l’àmbit de l’esport, Gran Fondo recupera la Festa del pedal per incentivar l’ús de la bicicleta. Hi haurà dos recorreguts possibles i se sortirà el diumenge, 22 d’octubre a les 10 hores de l’Ajuntament fins al Gran Fondo. A les 12 hores, faran una gimcana pels infants de 3 a 12 anys i una masterclass d’spinning pels majors de 12. L’activitat és gratuïta i cal portar casc.

La Fundació Josep Pla farà el taller “Llegim i sentim” amb lectures en veu alta de textos de Josep Pla, després d’un exercici de relaxació. Serà el diumenge a les 11 hores a la fundació. Cal portar una màrfega.

A més, hi haurà la presentació del llibre Contes filosòfics de Voltaire a la Biblioteca de Palafrugell i jornades de portes obertes diumenge al matí a les fundacions Cuixart i Josep Pla, al Museu del Suro i al Museu Can Mario – Fundació Privada Antoni Vila Casas. També, alguns allotjaments del municipi oferiran un 20% de descompte en les reserves per aquest cap de setmana.

La majoria de les activitats requereixen inscripció prèvia. Per a més informació, es pot visitar el web re.palafrugell.cat.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).