Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El RE_Palafrugell debat sobre sostenibilitat, gastronomia, arquitectura i turisme al Cap Roig

Escrit per el 19 d'Octubre de 2023

  • La jornada professional donarà el tret de sortida a la segona edició del RE_Palafrugell.

Palafrugell fa una jornada professional sobre sostenibilitat, gastronomia, arquitectura i turisme a l’auditori del Cap Roig. És l’activitat que dona el tret de sortida de la segona edició del RE_Palafrugell que durarà del 20 al 22 d’octubre. S’organitzaran activitats professionals i d’oci per gaudir del territori de manera conscient.

El divendres, 20 d’octubre a les 9.30 hores, l’alcalde Juli Fernández i Marc Riera, president de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, donaran la benvinguda als assistents.

A les 9.45 hores, hi haurà les ponències sobre l’aigua i les emissions de diòxid de carboni. Xavier Amores, doctor enginyer industrial i director del Catalan Water Partnership, portarà l'”Escassetat d’aigua: un repte ja actual”. Seguidament, la directora de Net Zero d’Anthesis Lavola, Cristina Bayés, farà la conferència “Descarbonitzant el sector turístic”.

A les 10.30 hores, faran la reflexió sobre els edificis hotelers. Els assistents coneixeran els albergs de la Fundació Esplai a càrrec de l’Office of Architecture in Barcelona (OAB) amb la directora de projectes, Núria Ayala. També, l’hotel de gran capacitat Atzavara amb Daniel Isern, arquitecte d’Estudi Isern Associats.

A les 12.15 hores, serà el torn per saber més sobre les certificacions. Amb Decaba: Turisme i Desenvolupament Local i la consultora Silvia Arnau aprofundiran quin és el certificat més adequat. Hi haurà també Esther Soler, directora de l’Hotel Ciutat de Girona, i Victòria Pelegrín, de la direcció de qualitat i atenció al client del Grupo Tres Estrellas Campings.

També, debatran sobre la gastronomia com a punt d’unió entre el turisme i l’arquitectura. Ada Parellada, cuinera i propietària del restaurant Semproniana, parlarà de sostenibilitat a la cuina i la creació del producte; Clara Antúnez de La Gastronòmica, dietista-nutricionista amb un màster en comunicació gastrònomica, parlarà de les experiències emocionants i Xavier Andrés, propietari de Somiatruites i arquitecte, parlarà sobre els projectes familiars. Serà a les 13 hores.

Les jornades acabaran amb la clausura de Carme Rubió, subdirectora General de Desenvolupament Turístic Territorial de la Generalitat de Catalunya. També, hi haurà un dinar amb networking al restaurant El Balcó de Calella de l’Hotel Sant Roc.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).