Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El PSC proposa incrementar la cultura als carrers i crear una ruta cultural a Can Mario i al centre Cavallers

Escrit per el 27 d'Abril de 2023

  • Els locals buits al voltant de Can Mario i al centre Cavallers podrien convertir-se en tallers i aparadors dels artistes locals.

El PSC de Palafrugell proposa crear un clúster cultural al voltant de la zona de la plaça de Can Mario i al centre comercial Cavallers. L’objectiu és incrementar la presència cultural al carrer i promoure rutes culturals entre diferents punts de Palafrugell.

Juli Fernández, el candidat del Partit Socialista de Catalunya, explica a l’entrevista preelectoral de l’Esmorzar, sobre cultura, que vol crear un clúster cultural al voltant de Can Mario i el centre Cavallers. Defensa que l’Ajuntament ha de gestionar els locals buits pagant un lloguer als propietaris i oferir-los a millor preu als artistes del poble. Explica que podrien servir com a tallers i aparadors.

A més, afegeix que hi ha una “certa descoordinació” entre els espais culturals del municipi, les fundacions o els museus. Destaca que cal una coordinació comuna.

Per Fernández, la cultura ha de ser un element estratègic de promoció econòmica i cohesionador del poble. Per aquest motiu, afirma que cal invertir diners públics per fer Palafrugell un referent cultural.

Des del PSC es considera que la cultura ha de sortir al carrer i potenciar festivals com el Flors i Violes, el de Jazz o iniciatives de teatre amateur al carrer, de música o màgia, entre altres.

Però, també cal valorar el futur dels equipaments culturals com el Mercantil, l’antic Escorxador o l’antic Hospital. Fernández defensa que han de ser espais que s’han de relacionar amb la cultura i l’educació.

Destaca que el Teatre Municipal de Palafrugell hauria de continuar sent el principal punt de gestió de la cultura. Fernández vol moure la sala d’actes del Teatre a la planta superior del Mercantil per fer que l’espai pugui ser de les dependències de l’àrea de Cultura.

També, vol utilitzar el teatre del centre Fraternal. Explica que hi ha un conveni que permet que l’Ajuntament l’utilitzi una seixantena de cops l’any.

A més, destaca que el futur regidor de l’àrea de Cultura ha de tenir mitja o dedicació completa. Explica que es podria relacionar amb l’àrea d’Educació i treballar conjuntament.

Avança que s’hauran de valorar els recursos humans i econòmics de l’àrea de Cultura.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).