Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Projecte Rossinyol va iniciar a Palafrugell la seva 10a edició

Escrit per el 20 de Desembre de 2020

  • L’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell va posar en marxa la 10a edició del Projecte Rossinyol al municipi, aquest passat novembre.
  • La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnat.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

A continuació conversem amb en Jordi Feu, el director del projecte i sociòleg professor de la Facultat d’Educació de la Universitat de Girona. Al llarg de la entrevista ens detallarà quins són els objectius del projecte i quina és l’execució del projecte aquest any 2020.

El Projecte Rossinyol

El Projecte Rossinyol és un programa que es basa en la relació entre mentors i mentores (estudiants universitaris voluntaris) i l’alumnat (de primària i secundària d’origen estranger). Així, es pretén establir una xarxa de relacions, un conjunt de pràctiques i de dinàmiques entre estudiants de la UdG i alumnes d’origen estranger d’escoles i instituts de les comarques de Girona. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnat, així com que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin, contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

En Jordi Feu qualifica l’arribada de la pandèmia com una font d’aprenentatge per adaptar el projecte Rossinyol a les restriccions a causa de la pandèmia, les quals van limitar el nombre d’assistents a l’acte d’inauguració d’enguany que va tenir lloc el passat 20 de novembre, coincidint amb el 10è aniversari del projecte a Palafrugell.

Pel que fa a Palafrugell, enguany hi participen 3 mentors i 5 mentores, joves que estan estudiant a la UdG i que viuen a Palafrugell i rodalies. Els mentorats són 8 i han estat proposats per les escoles Barceló i Matas, Carrilet, Pi Verd, Torres Jonama i els instituts Baix Empordà, Frederic Martí Carreras i Nou Palafrugell. Tot seguit en Jordi Feu ens detalla quin és el paper dels ajuntaments dins del projecte Rossinyol.

El funcionament del Projecte Rossinyol

Els mentors esdevenen un referent d’aquests nois i noies, als quals acompanyen perquè siguin coneixedors de diferents espais de la seva vila, àmbits de lleure, producció cultural, etc. L’objectiu és afavorir el desenvolupament i consolidar-ne la integració social, cultural i lingüística. Als estudiants de la UdG que s’ofereixen com a voluntaris per al mentoratge, se’ls assigna un tècnic de la UdG que els forma. A més, al final, reben un certificat per la formació i per la tasca realitzada i se’ls reconeixen crèdits.

Aquest projecte educatiu també es desenvolupa en altres municipis com Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Figueres, Lloret de Mar, Blanes, la Bisbal d’Empordà, Palamós, Banyoles, Hostalric, Ripoll i Maçanet de la Selva. La durada és el curs escolar i finalitza amb una trobada conjunta de tots els mentors i mentores i alumnat del municipi on comparteixen les vivències i aprenentatges i fan balanç de l’experiència.

Per concloure, Feu comparteix amb la nostra audiència quina és la seva visió de futur del Projecte Rossinyol.

A continuació, adjuntem la conversa completa amb Jordi Feu, director del Projecte Rossinyol.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).