Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El projecte ‘Entre’ es presenta a Palafrugell

Escrit per a 19 de Novembre de 2021

  • L’entitat ‘Lo Relacional’ i el Consell Comarcal del Baix Empordà impulsen un projecte adreçat a adolescents dels 12 als 18 anys.
  • L’objectiu és posar en relació el jovent de tota la comarca per parlar de sexualitat i d’identitat.

Aquest dissabte el projecte ‘Entre’ es presenta a Palafrugell amb una jornada que tindrà lloc al pati de Can Genís durant tot el dia. La iniciativa està impulsada per l’entitat Lo Relacional i el Consell Comarcal del Baix Empordà (CCBE). Per això, ens hem posat en contacte amb Desiré Rodrigo i Particia Fuentes responsables de Lo Relacional i amb la consellera de cultura i joventut del CCBE, Agnès Gasull.

Després de presentar-se a Torroella de Montgrí i La Bisbal, el projecte Entre arriba a Palafrugell. Desiré Rodrigo de Lo Relacional explica el perquè d’aquest nom que està molt relacionat amb l’objectiu de la iniciativa.

Aquest projecte va néixer a partir de la diagnosi resultant del Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere. Segons Agnès Gasull, una de les mancances que es van detectar era dotar d’espais als i les joves, a més de donar visibilitat a la diversitat.

En aquest sentit, des de Lo Relacional es reafirmen en la importància de crear aquest tipus d’espais per als joves. Uns punts de trobada perquè cadascú es conegui a si mateix en tots els aspectes. Una coneixença que es treballa a través d’expressions artístiques.

Després de les dues primeres jornades que van fer al setembre i a l’octubre des de Lo Relacional fan una valoració molt positiva. A més, destaquen que s’està creant un grup de joves que també assisteixen a les jornades que es fan a d’altres municipis.

Una jornada enfocada en el 25N

Des de Lo Relacional a cada municipi que porten l”Entre’ ho intenten enfocar en una efemèride. Així, a Palafrugell faran accions i propostes relacionades amb el 25N, Dia per a l’Eliminació de la Violència Masclista envers les Dones.

Així, a les 15h s’oferirà un doble concert amb els grups Why Not i Aquelarre per tractar la temàtica des d’una vessant més lúdica. Per assistir a la jornada no és obligatòria la inscripció prèvia, però sí que ho aconsellen. En aquest sentit els i les joves de 12 a 18 anys ho poden fer a través del correu info@lorelacional.org o a través del WhatsApp 661 717 293.

Per últim, des del Consell Comarcal valoren molt positivament aquest projecte, una de les primeres accions sorgides del Pla que es va presentar la setmana passada a la Bisbal. Per Agnès Gasull el més important és que s’està treballant conjuntament i per resoldre les necessitats del jovent de la comarca.

Podeu recuperar la conversa íntegra amb Desiré Rodrigo, Patricia Fuentes i Agnès Gasull al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *