Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El projecte de pressupost del 2023 del Consell Comarcal potencia els serveis que s’ofereixen als ajuntaments

Escrit per el 15 de Desembre de 2022

  • Aquest dimarts es va presentar el projecte del pressupost per al 2023. En total els pressupostos per la propera anualitat sumen 28.790.000 €, la qual cosa suposa un increment de 1.553.416,58€, un 5,70% més pel que fa al pressupost inicial de l’exercici anterior.

Per al president, Joan Manel Loureiro es tracta d’uns pressupostos basats en la prudència, el control de la despesa pública, la cerca de l’eficiència i l’eficàcia en la gestió comarcal.

El pressupost que es proposa ascendeix a 28.790.000,00 €, la qual cosa suposa un increment de 1.553.416,58€, un 5,70% més pel que fa al pressupost inicial de l’exercici anterior. Un pressupost per a l’any 2023 que es centra en fomentar les mesures per reactivar l’economia, en l’acompanyament social i en l’assistència als municipis.

El president també ha explicat que s’han doblat els serveis i convenis que s’ofereixen als ajuntaments al llarg dels darrers quatre anys.

Per la seva banda el vicepresident primer, Xavier Dilmé ha fet una reflexió al voltant de les àrees de turisme i promoció econòmica. Per la part de turisme ha posat l’accent sobre la col·laboració público privada, que vol continuar-se treballant.

Pel que fa promoció econòmica hi ha la voluntat de reemprendre el saló de l’ensenyament del Baix Empordà. 

Tamb´é s’hi proposa ampliar la xarxa Arrelem, estenent-la a tota la comarca, i continuar la feina feta amb la Xarxa de polígons industrials.

Aquests són els darrers pressupostos del present mandat

El projecte presentat fa especial èmfasi en els municipis més petits, essent un dels objectius ajudar-los a prestar serveis públics, tot garantint que la ciutadania tingui les mateixes oportunitats. De fet, un dels objectius específics parla d’ampliar la prestació de serveis cap a aquests municipis més petits per afavorir l’equitat territorial. 

Aquest projecte serà l’objecte de la sessió plenària del proper dilluns 19 de desembre, per poder-se aprovar inicialment si s’escau.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).