Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El personal del Centre Tramuntana neteja les plantes invasores de Palafrugell

Escrit per el 7 de Febrer de 2024

  • S’han centrat en el cactus invasor Opuntia aurantiaca, la misèria i l’acant.

El personal del Centre Tramuntana ha eliminat plantes invasores que creixen a Palafrugell. S’han centrat en el cactus invasor Opuntia aurantiaca, la misèria (Tradescantia fluminensis) i l’acant (Acanthus mollis). Són espècies que s’adapten al territori i afecten les autòctones. L’eliminació de les poblacions s’ha de fer manualment i sovint.

Van començar el mes de gener amb l’eliminació del poblament del cactus invasor Opuntia aurantiaca. És una espècie que prové de l’Amèrica del Sud i s’utilitza com a ornament. Es propaga a partir dels segments que es desprenen de la planta i es dispersen quan s’enganxen als animals, persones o vehicles. A més, les punxes poden fer mal a les persones i animals. Van localitzar el poblament a l’avinguda de Pozo Alcón i a l’entorn agroforestal del paratge Cap de Gall. Ja havien fet neteges els anys 2017, 2020 i 2022.

Per altra banda, ara netegen els poblaments de misèria i acant de la zona de la Pedrosa, en l’àmbit del PEIN Muntanyes de Begur. S’han localitzat a la riera de la Pedrosa. Són unes espècies que tradicionalment s’havien utilitzat en la jardineria. Preveuen acabar la neteja la setmana vinent.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).