Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Museu del Suro visita residències de gent gran i centres de dia per incrementar la interacció social

Escrit per el 18 d'Abril de 2023

  • Els tallers s’emmarquen en el projecte El Museu s’Apropa que va néixer a Barcelona arran de la pandèmia.

El Museu del Suro posa en marxa un taller de memòria per a persones amb dependència i mobilitat reduïda, que pateixen Alzheimer o altres demències de grau lleu. Ja s’ha dut a terme a la residència de Palafrugell Gent Gran i a l’asil Nostra Senyora de Montserrat.

El Museu del Suro va adherir-se fa tres anys al programa Apropa Cultura. L’objectiu és fer accessible l’oferta cultural a persones vulnerables. En cada taller, la persona mediadora presenta les propostes de la col·lecció del Museu per generar conversa i buscar records de la vida quotidiana. Ho explica Laura Requena del Museu del Suro.

Els records s’aconsegueixen mitjançant objectes, imatges de l’entorn urbà i natural, audiovisuals, un espai de música per cantar i emocionar-se, elements tàctils i sensorials o fotografies lligades amb els oficis antics i la indústria.

El projecte El Museu s’Apropa va néixer a Barcelona arran de la pandèmia de covid. La voluntat és apropar la cultura a les persones grans que viuen a les residències i no poden sortir-ne. Per aquest motiu, els museus es traslladen a les residències i centres de dia de gent gran per organitzar tallers artístics i culturals.

Cada activitat s’adapta per promoure la socialització i millorar l’esperança, l’optimisme i l’estat d’ànim tot fomentant les relacions i la connexió entre els participants. Mitjançant l’observació i la conversa, s’experimenten estímuls intel·lectuals, s’estableixen connexions entre vivències personals i els records.

Hi van començar participant els principals museus de Barcelona com el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu Picasso, el CCCB, la Fundació Antoni Tàpies o el Museu del Disseny de Barcelona, entre altres. Ara s’està estenent arreu de Catalunya.

Les residències i centres de dia de les comarques gironines poden sol·licitar l’activitat a través del portal d’Apropa Cultura.

També, poden posar-se en contacte amb el Museu del Suro trucant al 972 30 78 25 o enviant un correu electrònic a servei.educatiu@museudelsuro.cat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).