Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Museu del Suro i l’INSPAI presenten “Valentí Fargnoli, el paisatge revelat”

Escrit per el 5 de Novembre de 2021

  • Aquest dissabte 6 de novembre a les 19.30h s’inaugura al Museu del Suro l’exposició “Valentí Fargnoli, el paisatge revelat”.
  • Per conèixer més sobre el contingut que acull l’exposició, contactem amb la directora de l’INSPAI, Natàlia Navarro.

Aquest dissabte 6 de novembre a les 19.30 h, es realitzarà una visita guiada per l’exposició “Valentí Fargnoli, el paisatge revelat” a càrrec de la tècnica d’INSPAI Sònia Granel. Aquesta exposició ens acosta a la figura i l’obra del fotògraf Valentí Fargnoli i ha estat cedida per la Diputació de Girona i INSPAI, Centre de la Imatge. A continuació, Navarro presenta la figura de Fargnoli i avança algunes pinzellades sobre l’estil del recull fotogràfic presentat.

Es tracta d’un recull de fotografies de Valentí Fargnoli, del qual es va commemorar fa dos anys el 75è any de la seva defunció. L’exposició és el resultat de la intenció de reivindicar la figura d’aquest fotògraf. Considerat dels més importants de la fotografia del segle XX de Girona i de tota Catalunya.

L’exposició ha estat titulada “Valentí Fargnoli, el paisatge revelat”. A continuació, Navarro la defineix com un “passeig visual” per la particular òptica de Fargnoli. La qual mostra la història de reconeguts (i no) paisatges del territori amb les quals s’identificarà el visitant.

La directora de l’INSPAI assegura que Fargnoli “aquest senyor no era conscient de l’esperit documentalista que tenia” la seva fotografia. L’exposició no resulta un simple recull de paisatges, sinó que també mostra les vivències de les persones. Navarro ho defineix com “un fons espectacular” que recupera molta història dels nostres pobles.

L’exposició de Fargnoli mostra el paisatge humà i el geogràfic

A l’INSPAI han arribat un recull de més de 800 imatges de Fargnoli. Les quals han estat tractades i digitalitzades. A partir d’aquí, s’ha fet un llibre i s’han plantejat els canals de difusió, com l’exposició al Museu del Suro.

Valentí Fargnoli

Finalment, recordar a l’audiència que l’exposició s’inaugura aquest dissabte a les 19:30 h a la sala expositiva del Museu del Suro. Una exposició que presenta una tècnica de fotografia que resulta espectacular pels recursos de l’època. Tot plegat, un recull fotogràfic de caràcter molt expressiu amb “les persones com a referència”.

Per concloure, adjuntem la conversa íntegra amb la directora de l’INSPAi – Centre de la Imatge de la Diputació de Girona Natàlia Navarro a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).