Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Museu del Suro comença les jornades matinals per veure com es fa la pela del suro

Escrit per el 16 de Juny de 2024

  • A més, el Museu del Suro ensenya com es fa la pela del suro a l’alumnat dels centres educatius de Palafrugell.

El Museu del Suro comença les jornades matinals per veure com es fa la pela del suro. La primera activitat serà el 23 de juny i n’organitzaran tots els caps de setmana fins al 21 de juliol, que és l’època de l’any en què es pelen les alzines sureres a les Gavarres. Els assistents veuran com treballen els peladors professionals.

La primera pela començarà el diumenge, 23 de juny a les 10 hores. Es farà a la sureda que hi ha darrere del local social del barri del Mas Mascort. Ho explica Laura Requena del Museu del Suro.

L’activitat serà gratuïta i inclourà la traducció en llengua de signes catalana.

Per altra banda, el dissabte, 29 de juny a les 9.30 hores faran una altra sessió de l’activitat “De l’arbre al tap”. Començarà al Centre Cultural Bassa Rocas de Llofriu i inclourà una degustació d’un vi de la DO Empordà i una visita al Museu del Suro.

El preu serà de 15 euros a partir dels 16 anys i de 8 euros, entre els 7 i 16 anys. Els menors de 7 anys ho tindran gratuït. Les persones interessades s’han d’inscriure trucant al 972 30 78 25 o enviant un missatge de WhatsApp al 618 49 56 40.

200 alumnes de Palafrugell aprenen com es fa la pela del suro

Per altra banda, 200 alumnes de Palafrugell han après com es fa la pela del suro. Des de fa anys, el museu organitza tallers amb els centres educatius. L’última activitat serà el dimarts, 18 de juny al matí i esperen repetir-la el pròxim curs.

Requena destaca que hi ha participat les escoles de Palafrugell.

A part, també han comptat amb la col·laboració dels usuaris del Centre Tramuntana i la Fundació Vimar.

A més, el Museu del Suro ja prepara la programació del juliol. Entre altres activitats, hi haurà una excursió a Llofriu amb el SSIBE o una demostració de la pela de suro al barri de la Punxa. Les anunciaran pròximament a través del seu web.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).