Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Mercat de Palafrugell, el més sostenible

Escrit per a 25 de Febrer de 2020

  • S’oferiran als clients una bossa isotèrmica amb la imatge gràfica del Mercat.
  • Des de l’IPEP volen incentivar la sostenibilitat entre els clients i els paradistes amb diverses iniciatives.

En els propers mesos, el Mercat diari de Palafrugell es convertirà en el més sostenible. La primera acció que farà en aquesta línia serà la d’oferir als clients una bossa isotèrmica amb la imatge gràfica del Mercat. Així, s’avança a la normativa de prohibició d’envasos i bosses de plàstics d’un sol ús, que entrarà en vigor el gener de 2021.

Aquesta serà la primera de les accions que des del Mercat de Palafrugell es duran a terme per convertir-se en el més sostenible. La idea va sorgir a través de la iniciativa que la Margarita Vila Pastor (Peixos Conxita) va tenir. La Margarita cada mes sorteja 30€ en peix entre els clients que porten taper i bosses reutilitzables.

Així doncs, arrel de la iniciativa de la Margarita, l’IPEP oferirà en les properes setmanes aquestes bosses entre els clients del Mercat de Palafrugell. La idea de Peixos Conxita va sorgir en veure la gran quantitat de plàstics que generaven entre els seus clients. Així, van començar incentivant l’ús de la carmanyola entre els usuaris abonant-els-hi l’import de la bossa de plàstic.

Podeu recuperar la conversa íntegra amb Margarita Vila de Peixos Conxita a l’enllaç.

La Margarita Vila Pastor de Peixos Conxita

Visitem també el mercat de la carn

D’altra banda, l’Ariadna Ferrer també ha visitat el mercat de la carn. Ha conversat amb Jordi Rubau de Els tres pollets. En Jordi ha destacat que molts dels operadors de la carn, des de fa temps, ofereixen bosses compostables entre els seus clients.

A més, Rubau, avança que de cara a la Setmana Internacional dels Mercats volen potenciar l’ús del taper. No obstant això, explica que estan pendents de saber si aquest tipus de recipients compleixen les normatives de salubritat.

Setmana Internacional dels Mercats

Des de l’IPEP, El següent pas que es farà serà la participació a la campanya internacional la Setmana Internacional dels Mercats – Estima el teu Mercat. Enguany se celebrarà del 16 al 30 de maig, i es dedicarà a la sostenibilitat. En aquest sentit, les parades del mercat diari premiaran els clients que portin envasos i bosses de secció reutilitzables des de casa, per a les seves compres.

En el marc d’aquesta campanya, també s’organitzarà un taller de compra i cuina responsable, on s’explicarà la importància de consumir productes de temporada i d’organitzar els àpats adequadament per tal de no malbaratar menjar. Aquesta és la informació que obre la portada del butlletí Can Bech d’aquest trimestre.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *