Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El grup Terra Endins celebra 50 anys: una formació que va néixer expressament per actuar a la Cantada d’havaneres de Calella

Escrit per el 10 de Juliol de 2024

  • Des de llavors, han actuat arreu de l’estat espanyol i en altres països com Cuba, Suïssa o els Països Baixos, entre altres.

Fotografia: Grup d’havaneres Terra endins

El grup d’havaneres gironí Terra Endins celebra 50 anys. La formació va néixer expressament per actuar a la vuitena Cantada d’havaneres de Calella, el 3 de juliol de 1974. Així ho ha explicat un dels seus components històrics, Joan Vila, a Ràdio Havanera. Des de llavors, han actuat arreu de l’estat espanyol i a l’estranger. Per exemple, a Cuba, Suïssa o als Països Baixos.  

Vila destaca que els fundadors del grup no s’esperaven continuar tants anys. En el seu cas, va començar-hi a tocar dos anys després.

A partir de llavors, van començar a fer diverses actuacions. L’any 1975 van rebre un premi a Palamós, van enregistrar el primer disc amb altres grups i van actuar a l’estranger.

Des de llavors, han publicat gairebé una vintena d’àlbums. Vila explica que un dels seus segells diferenciadors és que actuen amb guitarra, contrabaix i cinc veus.

El nom de “Terra endins” va decidir-lo un dels companys del grup.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).