Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Gran Recapte encara dura: “No en tenim prou”

Escrit per el 22 de Desembre de 2022

El primer balanç del Gran Recapte indica que les donacions se situarien en el camí de l’objectiu necessari per a poder cobrir la demanda del primer trimestre de 2023. Amb un valor aproximat d’uns 5 milions d’euros a Catalunya, sumant el valor dels aliments donats i les aportacions econòmiques donades fins el moment.

A les comarques de Girona les donacions encara estan per sota de les de l’any anterior i es confia en les donacions monetàries que es facin fins el 25 de desembre, a la pàgina web del Gran Recapte www. granrecapte.com o amb Bizum, donatiu al 00929. Joan Jorba, president del Banc dels Aliments a Girona, ens feia la crida a l’Informatiu Migdia de Ràdio Palafrugell.

La catorzena edició del Gran Recapte ha tornat a posar de manifest que, tot i ser una campanya impulsada pels quatre Bancs dels Aliments, és una acció de solidaritat col·lectiva només possible gràcies a l’ajuda i el compromís de la ciutadania. Després de dos anys en què la pandèmia va obligar a transformar el model i a centrar-se en les donacions monetàries, la 14a edició ha pogut recuperar la il·lusió de la recaptació física d’aliments amb una important mobilització ciutadana.

A les 16.200 persones que es van registrar com a voluntàries per a poder cobrir els gairebé 1.700 punts de recollida a tot el territori, s’hi van sumar uns quants milers més que van col·laborar-hi organitzades a través d’entitats socials.  A més, s’han d’afegir les 4.000 que fan tasques de classificació. Això significa que, una xifra estimada de 25 mil persones arreu de Catalunya, hauran col·laborat amb el Gran Recapte un cop quedi enllestit

Es pot col·laborar amb el Gran Recapte fins al dia 25 de desembre.

FES UNA DONACIÓ

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).