Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Funky i el Coqui denuncien problemes d’accés arran de les obres del Parc Territorial

Escrit per el 10 de Maig de 2023

  • Negocis de la zona sud de l’Avinguda Espanya denuncien “falta de comunicació de l’Ajuntament”
  • L’Ajuntament assegura que hi ha aparcament suficient i promet adaptacions per facilitar la mobilitat. S’ha una reunió amb els responsables dels establiments

Els establiments propers a l’Avinguda Espanya alerten dels maldecaps de mobilitat provocats per l’inici de les obres del Parc Territorial. Negocis com el Funky Pizza o el Coqui critiquen que accedir-hi a peu o en cotxe s’ha fet molt complicat. I denuncien la “falta de diàleg i consens amb l’Ajuntament”. Per la seva banda, el consistori assegura que la zona té aparcament “de sobres” i promet adaptacions per facilitar la mobilitat. Han convocat els responsables dels establiments a una reunió dimarts vinent.

Les obres del Parc Territorial suposen una nova etapa de la transformació de l’entorn de l’Avinguda Espanya, que van arrencar amb la primera fase l’estiu passat. Tomàs Paricio, administrador del Funky Pizza, assegura que entén “que són unes obres importants pel poble”, però creu que no se’ls ha escoltat quan demanaven trobar solucions per accedir al seu restaurant. Són declaracions a Ràdio Palafrugell.

Joan Resplandis, del Coqui Parc, considera que l’Ajuntament podria haver esperat a acabar la temporada turística per començar les obres.

La queixa pública ha arribat arran del fet que la setmana passada els van instal·lar unes tanques que advertien als clients que no es pot aparcar a prop dels establiments. Paricio admet que dos dies abans els van avisar que començarien les obres però que les trobades per consensuar les qüestions de mobilitat no han arribat.

Per això, demana que l’Ajuntament posi de la seva part “per intentar trobar accessos i aparcaments alternatius i solucionar una mica les coses”. Alerta que, a hores d’ara, no hi ha un accés directe als establiments i que els usuaris han de fer “molta volta”, cosa que es tradueix en “menys clientela”.

Joan Resplandis critica que no s’ha contemplat com accedir a peu a la zona, tot i que van presentar “50 al·legacions al projectem i no han respost ni una”.

A més, tots dos alerten que, a l’agost, quan el circ s’instal·li a un dels aparcaments que ara hi ha disponible, centenars de cotxes es quedaran sense lloc on aparcar. Assegura, però, que arran de la queixa pública, alguns grups de l’oposició s’han posat en contacte amb ells per donar-los suport.

El primer tinent d’alcalde, Josep Piferrer, minimitza les afectacions en declaracions a Ràdio Palafrugell. Admet que no es podrà accedir als negocis des de l’avinguda Espanya, però recorda “que tampoc es podia fer quan hi havia les obres de desdoblament”. I assegura que és responsabilitat dels dos privats estudiar les alternatives de mobilitat i aparcament, perquè “les obres són en espai públic”.

Afegeix que “tothom sap que hi ha establiments que s’encarreguen que hi hagi aparcament privat pels seus clients”. En tot cas, assegura que l’aparcament de davant del Lidl i el Veritas “que és immens”. I afegeix que hi haurà dues maneres d’arribar als establiments a peu.

Dimarts de la setmana que ve s’ha programat una reunió entre tècnics de l’Ajuntament i els responsables de l’establiment.


Opinions dels lectors
  1. Joan Resplandis el 10 de Maig de 2023 a les 16:42

    Dir li al Sr Josep Pifarrer que aquestas empresas ja tenien el seu espai de parking per els seus clients i que els Hi ha estat expropiat per construir aquest Parc Territorial ,Ho potser no Ho sap,? com sempre,transgiversant les coses i no digen la veritat.

  2. Anna Martínez hernandez el 11 de Maig de 2023 a les 20:33

    Si dic el que pensó acabaré tancada de per vida! Sou uns poca vergonyas! Esteu jugan em Molts jocs de traball ! Pero vosaltres cubrareu cada mês veritat??

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).