Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El fotògraf Jaume Orpinell parla de Francesc Català-Roca aquest dissabte al Museu del Suro

Escrit per a 22 de Setembre de 2022

  • La xerrada tindrà lloc aquest dissabte a les 19 hores a l’auditori del Museu del Suro.
  • És una activitat complementària de la XII Biennal de Fotografia Xavier Miserachs.

Jaume Orpinell oferirà la xerrada ‘Francesc Català-Roca. Un narrador sense paraules’ aquest dissabte 24 de setembre a les 19 hores a l’auditori del Museu del Suro. Es tracta d’una activitat complementària de la XII Biennal de Fotografia Xavier Miserachs.

Es destacarà la rellevància que va tenir Català-Roca en la història de la fotografia. Fill de fotògraf, de ben jove va formar-se en aquesta disciplina i treballà amb altres autors destacats, com Josep Sala. Durant la Guerra Civil, va rebre formació pràctica treballant en el Comissariat de propaganda de la Generalitat de Catalunya.

Més endavant, l’any 1948, va abandonar l’estudi familiar per a dedicar-se a la seva fotografia, molt vinculada en l’arquitectura. Per aquest motiu, els 200.000 negatius de la seva obra són al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. No obstant això, també va treballar altres disciplines i amb autors rellevants.

A la xerrada d’aquest dissabte, Jaume Orpinell destacarà algunes de les històries que amaguen les fotografies de Català-Roca.

Jaume Orpinell és fotògraf especialitzat en fotografia d’arquitectura i paisatge. Per altra banda, actualment hi ha en marxa dues exposicions de Català-Roca a Palafrugell en la commemoració del centenari del seu naixement. Són al Museu del Suro i a la Fundació Josep Pla.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *