Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Biennal de Fotografia Xavier Miserachs dedica dues exposicions a Francesc Català-Roca

Escrit per el 21 de Setembre de 2022

  • Les exposicions s’emmarquen dins de la commemoració del centenari del naixement del fotògraf vallenc Francesc Català-Roca.

Amb motiu de la commemoració del centenari del naixement del fotògraf vallenc Francesc Català-Roca, la XII Biennal de Fotografia Xavier Miserachs li dedica dues exposicions inèdites. Una al Museu del Suro i una altra, a la Fundació Josep Pla.

Català-Roca fou un dels autors més importants del segle XX. Fill de fotògraf, li va permetre aprendre molt bé la tècnica i la tecnologia fotogràfica. A més, va desenvolupar un llenguatge molt propi per reflectir la realitat, no només d’una forma estètica, sinó també amb valor documental, històric i testimonial. Ho destaca Maria Planas de la Biennal.

L’extens arxiu de l’autor inclou uns 200.000 negatius i es troba al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. També va treballar diferents disciplines, entre elles, la fotografia d’arquitectura.

L’exposició del Museu del Suro, Dones, inclou les fotografies amb la presència de dones de totes les edats i ambients, entre la tradició i la modernitat.

L’exposició de la Fundació Josep Pla, Retrats d’un país: Francesc Català-Roca i Josep Pla, recull les fotografies que van il·lustrar quatre llibres de Josep Pla.

Aquestes mostres van acompanyades d’activitats complementàries que inclouen visites guiades i la xerrada ‘Francesc Català-Roca. Un narrador sense paraules’ a càrrec de Jaume Orpinell, fotògraf especialitzat en arquitectura i paisatge. Tindrà lloc el dissabte 24 de setembre a les 19 hores al Museu del Suro.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).