El FC Palafrugell guanya i s’apropa a la permanència

Escrit per el 20 de Maig de 2024

Els blanc-i-negres s’emporten el derbi baix-empordanès amb l’Atlètic Bisbalenc però encara no estan matemàticament salvats. L’AD Sauleda i el Mas Mascort FC s’acomiaden de la temporada, encara que La Punxa CF ha ajornat el seu darrer partit.

El FC Palafrugell es retroba per fi amb la victòria en haver-se emportat al Camp del Gregal el derbi baix-empordanès per 3 a 0 contra l’Atlètic Bisbalenc, tot i jugar els darrers 15 minuts amb un home menys i amb un nou doblet d’Oussama Zannani i el gol d’Arnau Ruiz. Però, tot i el triomf, els blanc-i-negres encara necessiten una victòria més per poder obtenir matemàticament la permanència. L’explicació és la següent: tot i trobar-se a una plaça i onze punts del descens, en tretzena posició amb 40 punts del grup 1 de Segona Catalana, necessiten assegurar un mínim de punts totals per no patir un descens per compensació essent els tretzens que més punts acumulin de la categoria.

Una injecció de moral per als palafrugellencs en aquesta jornada 31, que han aconseguit fer-se amb els tres punts per onzena vegada aquest curs. Ara, busquen continuar sumant en aquest tram final per poder pensar ja tranquil·lament en la pròxima temporada, tal com explica el segon entrenador, Juanito Paez:

Els blanc-i-negres estan fora del descens, però necessiten un mínim de punts per no caure en els descensos compensats / ALBA CABRERA

D’altra banda, la darrera jornada del grup 1 de Tercera Catalana, l’AD Sauleda ha acabat ja el curs del seu històric ascens a Segona Catalana guanyant també al Gregal per 5 a 2 al Monells AE. Així, el conjunt taronja és campió de lliga amb 71 punts en 30 jornades amb 22 victòries, set empats i només tres derrotes, marcant 97 gols a favor i rebent només 34 en contra, amb Xavi Mora com a segon màxim golejador del grup amb 33 dianes en 27 partits jugats.

Per la seva part, La Punxa CF encara haurà d’esperar uns dies per concloure el curs. El seu partit d’aquesta última jornada rebent a l’Empuriabrava Castelló CF B ha estat ajornat i està pendent de nova data per disputar-se i acabar la temporada.

Pel que fa al grup 2 de Quarta Catalana, el Mas Mascort FC també ha disputat el darrer partit de la temporada perdent 1 a 5 al camp de l’Escala FC B. Per tant, els vermell-i-negres han culminat el curs en la vuitena posició amb 40 punts, 12 victòries, quatre empats i 14 derrotes en 30 jornades, 62 gols en favor i 61 en contra i amb la dada destacada que el seu davanter Youssef Oukouis ha estat el segon màxim golejador del grup, amb 19 gols en 23 partits. Finalment, cal recordar que La Punxa CF B es va retirar d’aquesta competició en la jornada 22 amb 21 punts, set triomfs, tres empats, 12 derrotes i 44 gols en favor i 48 en contra.