Escrit per el 6 de Febrer de 2022

• Els blanc-i-negres van perdre per la mínima al camp del líder (2-1)
  • Per la seva part, la Sauleda va remuntar i va guanyar al primer classificat del seu grup a Tercera Catalana
  • El Mas Mascort també va cedir els tres punts i La Punxa ha descansat

Aquest dissabte, el FC Palafrugell ha intentat però sense èxit emportar-se els tres punts al municipal de Tossa de Mar (2-1). Els palafrugellencs no van poder amb el líder del seu subgrup (1B, Segona Catalana), que continua imbatut com a local, però va ser un partit molt disputat fins al final i de retrobament amb un excompany, Guillem Costa, que aquesta temporada és el porter dels tossencs.

Així, després d’aquesta 18a jornada, el conjunt blanc-i-negre es manté a la penúltima posició de la classificació (11 de 12), encadenant ja dos enfrontaments consecutius sense puntuar, ara empatat amb 17 punts amb el cuer, la Unió Girona, i amb el desè, el Quart, però amb cinc victòries, dos empats i 11 derrotes.

La primera meitat a Tossa va marxar al descans amb un resultat d’1 a 0, després que el jugador tossenc, Albert Amaya, marquès el primer gol de la tarda al minut 17. En la represa, van agafar distància en el marcador els locals amb una altra diana de Rubén Martínez “Peke” que entrava al terreny de joc després de la pausa (52′).

La reacció per part del Palafrugell va arribar al 57′ amb un gol de penal de Joel Ferré, segon consecutiu que suma d’aquesta manera el nou màxim golejador de l’equip, amb vuit gols en 17 partits. Però, tot i que els de Jordi Codina, expulsat per protestar amb targeta vermella una jugada polèmica, van ficar dues pilotes més dins la xarxa, finalment no van pujar al marcador per decisió arbitral i van perdre l’enfrontament.

La part positiva de la jornada per a la plantilla palafrugellenca ha estat el debut de nous jugadors que han incorporat per tancar el mercat d’hivern com el davanter Isma Taher -germà d’en Yassine-, el defensa Atik Dahmani -com a titular en absència per sanció de Sergio Gamez– i un altre perfil ofensiu, Souleymane Sidibe, restant només Ayoub Zobair i el nou porter suplent després de la marxa d’Ibra, Anuar Kesihi, per estrenar-se amb la samarreta blanc-i-negra.

En el seu segon partit com a futbolista del Palafrugell, Joan Moreno va analitzar el duel a Tossa:

L’extrem ressalta que van marxar del camp del líder del grup amb el cap alt / ALBA CABRERA

A més, Moreno també va valorar l’expulsió del seu entrenador, Jordi Codina després d’una acció dubtosa:

El jugador palafrugellenc explica la seva visió de l’acció més polèmica del partit / ALBA CABRERA

De cara al pròxim enfrontament al Josep Pla i Arbonès contra el Sant Feliu de Guíxols per al penúltim derbi baix-empordanès del primer tram de la temporada, Moreno ha explicat que els acabats d’aterrar s’han incorporat bé i que ara l’objectiu primordial és la permanència, a falta de quatre jornades perquè acabi aquesta primera fase:

Queden dos partits a casa i dos a fora per anar a la segona fase del curs / ALBA CABRERA

Per tant, el pròxim dissabte 12 de febrer a les 16 hores, FC Palafrugell – Sant Feliu de Guíxols al Josep Pla i Arbonès, i a les 18 hores, Sauleda – Sils.

Els altres equips palafrugellencs

Per la seva part, qui sí que ha tancat molt bé la 18a jornada ha estat la Sauleda. El conjunt taronja va remuntar al camp del líder, el Penya Bons Aires el seu partit i va guanyar per 3 a 4 amb un hat-trick de Xavi Mora. Així, els d’Alex Sepu es col·loquen setens a la classificació (de 18), amb 31 punts (10 victòries, un empat i set derrotes) i només a sis punts del líder del grup 18 de Tercera Catalana.

Al grup 29 de Quarta Catalana, La Punxa ha descansat, però el Mas Mascort ha perdut al Camp del Gregal 1 a 3 contra el Comacros. Mentre que els vermells es mantenen desens (de 16) amb 19 punts (cinc victòries, quatre empats i set derrotes), l’equip blau de Palafrugell és sisè amb 28 punts, a nou del segon classificat, el Sarrià de Ter, amb nou victòries, un empat i cinc derrotes.