Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell d’Alcaldies debat sobre el projecte del Centre Logístic de Pretractament i Transferència de residus del Baix Empordà

Escrit per a 8 de Febrer de 2021

  • La comarca necessita una planta de pretractament i transferència de residus per reduir els costos econòmics i medioambientals que suposa transportar-los a d’altres comarques.

Rafel Corbí per Ràdio Palafrugell

Dijous dia 4 de febrer a la tarda, es va desenvolupar el consell d’alcaldies amb els alcaldes i alcaldesses de la comarca. Per conèixer els principals punts tractats en la trobada telemàtica, Ràdio Palafrugell ha conversat amb l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer i el regidor Jaume Palahí.

Amb la intenció de dotar a la comarca d’una instal·lació flexible i eficient per la gestió dels residus comarcals, el passat 13 de març de 2020, el CCBE va sol·licitar a l’Agència de Residus de Catalunya subvenció per al finançament la definició tècnica del projecte.

En primer lloc, l’alcalde de Palafrugell Josep Piferrer – en representació del Consell d’Alcaldies-, comparteix amb l’audiència com es va desenvolupar la reunió telemàtica.

D’altra banda, el mateix alcalde ens informa que també s’ha encarregat un nou estudi intern per renovar la gestió d’escombraries a Palafrugell.

Sobre el projecte, Piferrer afegeix que “hi ha d’haver una transformació de la sensibilitat de la gent, i la recollida d’escombraries s’ha de fer molt diferent del que es fa ara”.

Així mateix, el regidor Jaume Palahí, determina que el projecte és supramunicipal, i el resultat final dependrà del Consell Comarcal del Baix Empordà i la Generalitat de Catalunya.

Convé ressaltar que la nova gestió de la distribució de les escombraries, no exclou que els i les ciutadanes reciclin els seus residus.

La responsabilitat ciutadana davant la gestió dels residus també és necessària al municipi

Un altre punt important que no va tenir resolució al llarg de la reunió telemàtica, és la localització de les noves plantes de triatge d’escombraries.

Des del punt de vista de l’alcalde, convé renovar urgentment la gestió de les plantes de triatge. En la seva opinió, una proposta seria la gestió individual dels residus municipals en coordinació amb els altres municipis.

Tal com ja va mencionar en la reunió en Joan Manel Loureiro, president del CCBE, “fa falta una infraestructura com aquesta, perquè som l’única comarca que no ho té”. A continuació, escoltem de la mà de Jaume Palahí quina ha estat fins l’actualitat la gestió dels nostres residus.

Per concloure, s’espera que l’estudi estigui llest al llarg del 2021.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *