Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal presenta el Pla de Reactivació Socioeconòmica del Baix Empordà

Escrit per el 30 de Setembre de 2021

  • Es defineixen objectius i accions concretes per superar els efectes del Covid
  • El treball és el fruit de la participació de tècnics del Consell, ajuntaments, associacions i entitats empresarials, sindicals i socials

Aquest dimarts es va presentar el Pla de Reactivació Socioeconòmica del Baix Empordà als alcaldes, tècnics i regidors de Promoció Econòmica de la comarca. Aquestes trobades s’han dut a terme de manera online. Hi han participat, entre altres, del president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, i del vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé.

Amb la publicació d’aquest instrument de planificació culmina un treball transversal que s’ha realitzat durant els últims 12 mesos liderat pel Consell Comarcal del Baix Empordà. S’ha comptat amb la participació activa dels integrants d’un Grup Motor constituït pel gerent i representants de diverses àrees del Consell. S’han tingut en compte les aportacions d’agents, associacions empresarials i entitats de la comarca dels àmbits institucional, empresarial i social que van participar a través de sessions telemàtiques en diverses taules que de treball. La redacció del Pla ha anat a càrrec de la consultora Xarxa Consultors.

Objectius, estratègies i accions per la reactivació econòmica i social de la comarca

El resultat final del Pla de Reactivació Socioeconòmica inclou una diagnosi de l’impacte de la COVID-19 en l’activitat del territori. També ho fa amb la definició dels objectius, estratègies i accions concretes previstes per la reactivació econòmica i social de la comarca. S’ha analitzat la viabilitat tècnica, jurídica i econòmica de les conclusions sorgides durant el processos  participatius.

S’han definit els indicadors que permetran un control de l’avaluació dels resultats obtinguts durant l’execució de les accions que proposa el pla de reactivació pels propers mesos. Així ho explica el vicepresident primer i conseller comarcal de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé.

Eixos del Pla de Reactivació Socioeconòmica

En concret, el Pla estableix 5 grans eixos transformadors i 5 més de transversals. Entre els primers hi ha potenciar la industria agroalimentària vinculada a la terra i al mar, promoure més oferta turística i serveis fora de la temporada d’estiu o millorar els polígons d’activitats econòmica. Pel que fa als segons, destaquen millorar el transport públic i la mobilitat sostenible. Així mateix, vol incidir en l’adaptació de l’oferta formativa a les necessitats del mercat de treball i fomentar la contractació de qualitat, tant pública com privada.

Per a Xavier Dilmé, “es tracta d’un treball transversal que té dos aspectes importants a destacar. Primer, és un treball que ha recollit les inquietuds de tots els agents socioeconòmics que estan en el territori, és a dir, és un treball que tothom se l’ha de sentir seu. I, segon, que les propostes i objectius concrets no són gens abstractes sinó que toquen molt de peus a terra”. Dilmé considera que la clau de l’èxit és que “tots a la comarca, sector públic i sector privat, treballen junts i en la mateixa direcció. Crec que aquesta és la voluntat de tots els avui presents en les presentacions”.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).