Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal incorpora la discapacitat cognitiva a la Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà

Escrit per el 10 d'Abril de 2022

  • La Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà està formada pel Consell Comarcal i entitats referents en discapacitat per tal de col·laborar en el Pla d’Accessibilitat de la comarca.
Reunió telemàtica de la Taula d’Accessibilitat Turística

La segona reunió de la Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà ha servit per incorporar l’associació Viu l’Autisme com a nou membre a un espai de trobada anual amb les entitats referents en discapacitat del territori. Viu l’Autisme, de Platja d’Aro, treballa amb les persones amb discapacitat cognitiva i la seva experiència i coneixement permeten que les seves necessitats es puguin integrar dins el Pla d’Accessibilitat Turística de la comarca. El vicepresident primer i conseller de Turisme del Consell Comarcal, Xavier Dilmé ens parla d’aquesta entitat i de la seva entrada a la Taula.

Les entitats convocades en aquesta reunió que s’ha desenvolupat de forma telemàtica han estat MIFAS, l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3 i Viu l’Autisme. L’objectiu d’aquesta sessió, a banda de donar la benvinguda al nou membre de la taula, ha estat fer un repàs de les actuacions en matèria d’accessibilitat turística que s’han efectuat al llarg del 2021 i presentar les accions que es desplegaran durant aquest any.

Les principals actuacions que s’han dut a terme al llarg del 2021 han estat la presentació de la web turística comarcal accessible, la primera Jornada de Turisme Inclusiu del Baix Empordà. També s’han fet diverses visites de validació de l’accessibilitat d’establiments i recursos turístics de la comarca per obtenir el segell comarcal Turisme per a tothom al Baix Empordà i cursos de formació, entre d’altres.

Xavier Dilmé afirma que “per aconseguir una oferta turística accessible per a tothom, cal tenir en compte també tots els tipus de discapacitat. Amb Viu l’Autisme a la taula fem un pas endavant, ja que contribuirà amb propostes de millora per implementar a la comarca”. Dilmé ha afegit que “la taula de treball és imprescindible per aconseguir que el Baix Empordà esdevingui una destinació turística realment inclusiva i de qualitat, amb l’impuls de millores per garantir l’accessibilitat de tots els visitants a la nostra oferta”.

Futures actuacions per aquest 2022

Entre les actuacions d’aquest 2022, es contempla la integració de la discapacitat cognitiva al pla, en aquest sentit, es vol treballar conjuntament amb les entitats del territori per dur-ho a terme. Alhora, es vol seguir apostant per les formacions en matèria d’accessibilitat turística que fins ara han aportat resultats molt favorables.

Per aquests cursos, la implicació de les entitats és molt rellevant per tal de poder dur a terme sessions pràctiques en què els participants puguin posar-se a la pell de les persones amb discapacitat. Així prenen consciència de les seves necessitats i, en conseqüència, millorar les ofertes turístiques.

En aquest darrer any, els assistents als cursos han valorat de forma positiva les sessions pràctiques que han rebut, en què s’han assegut en cadires de rodes o han caminat portant un bastó amb els ulls tapats. La finalitat ha estat la de viure en primera persona les dificultats amb què es troba una persona amb mobilitat reduïda o discapacitat visual, entre altres.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).