Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal ha signat un conveni amb l’Associació la Cuina de l’Empordanet

Escrit per el 20 de Gener de 2021

  • La Cuina de l’Empordanet treballa per promocionar la qualitat gastronòmica del territori i per identificar l’Empordà com una destinació gastronòmica de primera magnitud.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha signat aquest dilluns un conveni amb l’Associació la Cuina de l’Empordanet per impulsar els “Productes de l’Empordà” en les activitats i serveis que porta a terme. Per conèixer amb més detalls el conveni, parlem amb Vicenç Fajardo, president de la Cuina de l’Empordanet.

“La cuina de territori”

El Consell Comarcal del Baix Empordà treballa per fomentar la gastronomia empordanesa i els productes agroalimentaris locals amb l’impuls de marques com “l’Empordà”, la marca de qualitat “Productes de l’Empordà” o la “Xarxa Tràmec”. Amb la intenció de difondre la gastronomia i els productes locals, establint un nou marc de col·laboració amb empreses i entitats de la comarca.

En segon lloc, Fajardo ho defineix com la “divulgació del territori, producte i cultura“. Com a exemples, fa menció de la gamba de Palamós o de la Garoina de Palafrugell.

Altrament, recordem la “Xarxa Tràmec”. Una altra xarxa del Consell Comarcal del Baix Empordà destinada a promocionar el comerç i producte locals.

L’acte de signatura, va tenir lloc dilluns al matí a la sala de plens del CCBE. Amb la presència de Joan Manel Loureiro, president del CCBE; Xavier Dilmé, vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica i Turisme; i Vicenç Fajardo, qui comparteix amb Ràdio Palafrugell la seva experiència en l’acte.

Ceramistes de la Bisbal

Des de la Cuina de l’Empordanet, conjuntament amb el Consell Comarcal i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, treballen diàriament en diferents iniciatives. D’algunes que van haver d’aturar, com Ceramistes de la Bisbal, i d’altres pendents.

El president de l’Associació, la defineix com una agrupació de restaurants que treballen per a defensar el producte, la cultura i turisme locals.

Fent referència a la situació actual, la restauració adherida a la Cuina de l’Empordanet es troba en pausa. Tot i això, tal com ens transmet Fajardo, es troben a l’espera amb motivació i ganes de tirar endavant.

En definitiva, agraeix el suport al sector i divulga a l’audiència la necessitat de consumir comerç i producte locals.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).