Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal ha donat suport a 237 joves del Baix Empordà durant el 2021 gràcies al Programa d’Ocupació Juvenil

Escrit per a 11 de Gener de 2022

  • Els beneficiaris han rebut informació, assessorament i/o acompanyament individualitzat per a la cerca de feina i l’accés al món laboral, així com suport per a orientar-los a les formacions tant ocupacionals com reglades al seu abast

El Consell Comarcal ha donat suport a 237 joves del Baix Empordà durant el 2021 a través del Programa Referent d’Ocupació Juvenil. Aquest programa es dirigeix al col·lectiu de persones joves d’entre 16 a 29 anys, amb l’objectiu facilitar i acompanyar la transició des del sistema educatiu al sistema laboral i/o ocupacional. A través del treball en xarxa i transversal dels diferents dispositius que treballen amb joves, s’ofereixen els recursos més adequats en funció de les casuístiques personals i/o socials de cadascú. N’hem parlat amb el Conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé.

Els 237 joves han rebut informació, assessorament i/o acompanyament individualitzat i personalitzat per a la cerca de feina i l’accés al món laboral. Aquest assessorament també ha ofert suport per a orientar a les persones joves a les formacions tant ocupacionals com reglades que ofereix el Baix Empordà i comarques properes, i sobre els diferents projectes destinats a persones joves que inclouen accions de formació i d’orientació que es porten a terme a la comarca.

La tècnica del Programa Referent d’Ocupació Juvenil del Baix Empordà també ha estat present al llarg del 2021, als Instituts de la comarca i espais juvenils. S’han realitzat un total de 41 xerrades de caràcter ocupacional i d’orientació educativa a grups de 4t d’ESO, batxillerat i de cicles formatius.

Valoració molt positiva del programa

El també vicepresident primer del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, ha valorat de forma molt positiva aquest programa, al mateix temps que ha garantit la seva continuïtat de cara al 2022: “al Baix Empordà no són moments gens fàcils pel que fa a l’ocupació, i entre els joves encara menys. Per això és bo que tinguin a la seva disposició un assessorament personalitzat que els ajudi en la transició entre el món formatiu i el laboral o que els encamini cap al tipus de formació que els pot ser més útil per trobar una feina“.

Aquest programa forma part dels projectes que porta a terme l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà. És finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu. Les persones interessades en aquest programa poden adreçar-se a l‘Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal o també poden trucar al 972 64 55 41. Més info a www.baixemporda.cat

Imatge d’arxiu: egarsat.es

Rafel Corbí (Ràdio Palafrugell)/Comunicació Consell Comarcal del Baix Empordà


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *