Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal aprova un pla antifrau i un codi ètic

Escrit per el 26 de Juny de 2022

  • A part del pla antifrau i el codi ètic, també es van plantejar altres punts relacionats amb el foment del treball i la ocupació.
  • A més, la modificació en les rutes del transport escolar per fer front a la demanda a partir de l’emergència humanitària generada per la guerra a Ucraïna.  

En la sessió plenària corresponent al mes de juny del Consell Comarcal, es van aprovar diferents punts relacionats amb el treball com és el cas de la sol·licitud de subvenció al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya per portar a terme el projecte anomenat Orienta al Baix Empordà.

Aquest projecte pretén realitzar un servei personalitzat d’orientació professional i d’acompanyament a la inserció per millorar la ocupabilitat de 90 persones demandants d’ocupació i facilitar la seva inserció laboral. El projecte té un pressupost global d’execució de 78.290,41 €. Ho destaca el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro.

En la mateixa línia s’ha aprovat la sol·licitud de la subvenció al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya per portar a terme el projecte anomenat Programa Emprèn Cat Baix Empordà 2022. Aquest està adreçat a realitzar accions d’acompanyament a persones en el seu procés emprenedor, i que té un pressupost global d’execució de 62.775,00 €, del qual se sol·liciten 60.000 € per a la seva execució.

Conveni amb l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni

Pel que fa a convenis amb ajuntaments de la comarca, la sessió plenària ha aprovat el conveni entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni per a implantar 4 serveis per millorar l’ocupació i la dinamització econòmica del municipi.

Potenciar el turisme d’interior

Respecte a l’àrea de turisme, s’ha aprovat al ple la sol·licitud de subvenció al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme del govern espanyol per portar a terme el projecte anomenat ‘Baix Empordà interior: identitat, natura i sostenibilitat’. La iniciativa té per objectiu potenciar i desenvolupar el turisme a l’interior del Baix Empordà per contribuir a la desestacionalització, la desconcentració i la distribució de la renda turística a la comarca i que té un cost d’execució de 3.043.000,00 € pels anys 2023, 2024 i 2025. 

Per tal de poder gestionar els fons europeus Next Generation, el Consell Comarcal ha aprovat un codi de conducta dels càrrecs electes i del personal directiu professional del Consell Comarcal del Baix Empordà. També ha aprovat un Pla antifrau. 

Aquest pla era un procediment que s’havia de fer per poder optar als fons Next Generation. Amb tot, ara ja disposem d’aquest pla que podrem utilitzar-lo, en cas que sigui necessari, en un futur.

Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà

Impuls del transport

El transport ha estat un altra temàtica destacada al ple. Així doncs, es van modificar els contractes amb l’empresa Autocares Ízaro, SA per a la prestació del servei de transport no obligatori de la ruta número 29 (S’Agaró – Platja d’Aro – Institut Ridaura de Castell d’Aro i les escoles Estanys i Fanals de Platja d’Aro) per l’augment de places, que passa de 34 a 55.

També s’ha modificat el contracte del servei de transport obligatori de la ruta número 8 (Foixà – Rupià – Parlavà – Ultramort – Verges – Institut Escola Francesc Cambó de Verges) també per l’augment de places passant de 54 a 59 places.

Així mateix, la ruta 29 amplia el seu recorregut fins a l’Escola Vall d’Aro de Castell d’Aro. Aquesta modificació es deu a l’augment d’alumnes ucraïnesos que han arribat fruit de l’emergència humanitària.

La inspecció del Departament d’Educació ha informat que les escoles de Platja d’Aro no disposen de més places per escolaritzar-los i s’han de desplaçar fins a l’escola Vall d’Aro del mateix municipi, però ubicada a la població de Castell d’Aro. Aquesta modificació implica un increment del preu de la ruta de 38,50 € més un 10% d’IVA / dia de servei, sobre el cost del contracte actual i que suposa una modificació del preu d’aquesta ruta passant a ser de 316,01 euros/dia de servei, IVA inclòs.

Per altra banda, s’està estudiant la viabilitat de la construcció de la línia de tren-tram a la nostra comarca.

Sisena edició del Premi Empordà de Novel·la

Posant fil a l’agulla per la sisena edició del Premi Empordà de Novel·la, s’ha aprovat inicialment les seves bases reguladores. Per a la consellera comarcal de cultura Agnès Gasull el Premi Empordà de Novel·la és “una aposta de l’àrea de Cultura del Consell, amb la voluntat de posar en valor la bona feina feta durant les darreres edicions a nivell local, i fer-lo créixer”. En aquest sentit, ha destacat la voluntat de “donar-li prestigi i situar-lo en la primera línia dels premis literaris”.

Alhora, Gasull ha destacat que “servirà per fer cohesió de comarca, amb la voluntat de trobar complicitats i implicar-hi a tots els municipis, portar el nom de l’Empordà arreu a través de la literatura, concretament amb novel·les”. Amb tot, valora molt positivament la cinquena edició, que era la primera gestionada directament des del Consell Comarcal. Ens ho explica Joan Manel Loureiro


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).