Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Cine Club Garbí aposta pel català

Escrit per a 3 d'Agost de 2021

  • Àlex Cebollero director del Cine Club Garbí explica que volen oferir totes les pel·lícules que es doblin al català.
  • Durant tot el mes d’agost hi haurà cinema cada dia a Palafrugell amb una aposta per recuperar clàssics i les poques estrenes que ofereixen les distribuïdores.

Durant els directes des del Centre Fraternal a Plaça Nova, vam rebre la visita de l’Àlex Cebollero, director del Cine Club Garbí. A banda de fer una valoració de la situació actual del sector també ha repassat la programació per aquesta primera setmana d’agost. A més, també ha explicat que des del Cine Club Garbí apostaran per les pel·lícules doblades al català.

En primer terme, l’Àlex qualifica la situació de “bastant complicada” a causa de les contínues restriccions des dels inicis de la pandèmia. Les quals, encara segueixen vigents. A continuació, preguntat sobre la programació d’estiu, declara que es basa en reposicions, clàssics i alguns estrenes.

Seguint amb la programació, Cebollero assegura que és complicat treballar amb les estrenes actuals. Ja que es tracten de pel·lícules que, tot i atraure el públic, no segueixen el tarannà del Cine Club Garbí.

Aposta ferma per les pel·lícules doblades català

D’altra banda, un dels objectius de la programació d’enguany és dedicar una sessió a presentar aquelles pel·lícules que disposin de doblatge en català. La intenció és observar la resposta del públic, i combinar-ho amb la programació de les versions originals i al castellà.

D’altra banda, respecte l’afluència d’espectadors, Cebollero remarca la pèrdua de públic a les sessions de nit. Unes sessions que, històricament a l’estiu, tenien molt d’èxit.

Més enllà de les restriccions, Cebollero fa responsable també al canvi en les tendències de consum del públic. Com per exemple, l’èxit de les plataformes digitals. Preguntat sobre la programació d’estrenes entre el cinema i aquestes plataformes, Cebollero exposa el problema que va haver-hi als inicis de la pandèmia.

Aforament al 50%

Per concloure, fent memòria dels darrers anys, Cebollero recorda que fins el 2019 els espectadors del cinema anaven en alça. En aquest sentit, amb l’arribada de la pandèmia, la pujada progressiva es va aturar. Tot seguit, Cebollero comparteix una valoració de la temporada de cinema actual, compartint que per garantir la seguretat de les persones només ofereixen el 50% de l’aforament.

Podeu trobar tota la programació del Cine Club Garbí durant aquest mes d’agost al web de Palafrugell Cultura.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *